Американський арбітраж остаточно заборонив UMH використовувати  бренд Forbes

Американський арбітраж остаточно заборонив UMH використовувати бренд Forbes

29 Квітня 2016
2238
29 Квітня 2016
10:18

Американський арбітраж остаточно заборонив UMH використовувати бренд Forbes

2238
Американський арбітраж остаточно заборонив UMH використовувати бренд Forbes, підтвердивши законність підстав для відкликання ліцензії
Американський арбітраж остаточно заборонив UMH використовувати  бренд Forbes
Американський арбітраж остаточно заборонив UMH використовувати  бренд Forbes

Про це пише ЛІГА.net з посиланням на лист від Forbes Media LLC.

Як повідомили у Forbes Media LLC, Міжнародний арбітражний суд Нью-Йорка, розглянувши 20 квітня суперечку між видавцем журналу «Forbes Україна» - UMH - і американським видавничим домом Forbes Media LLC, виніс рішення на користь останнього і відкликав ліцензію у «Forbes Україна».

UMH заборонили використовувати торгову марку видання Forbes, в тому числі «Forbes Україна», або будь-яке інше використання товарного знака у пресі, інтернет-ресурсах або мобільних додатках.

Суд вважає законним розірвання ліцензійної угоди Forbes Media LLC з UMH через порушення українським медіахолдингом цензури і принципів незалежної журналістики.

Відзначається, що при винесенні рішення арбітраж також посилався на порушення з боку UMH редакційних принципів ліцензійної угоди, заявивши, що останньому не вдалося зберегти цілісність і незалежність редакційної команди журналу «Forbes Україна».

У Forbes Media вважають, що суд повністю підтвердив законність їхніх дій щодо заборони українським партнерам використовувати торгову марку видання, домен і контент.

Нагадаємо, навесні 2014 року стало відомо, що американський видавничий дім Forbes відкликає ліцензію на випуск української версії журналу Forbes у компанії UMH Group. Згідно з офіційним листуванням юристів, «асоціація з "Forbes Україна" під керівництвом Сергія Курченка завдала шкоди престижу бренду Forbes і заплямувала товарний знак Forbes».

В офіційній заяві, поширеній 1 квітня 2014 року, UMH Group заявила, що видання журналу «Forbes Украина» продовжується «на законних підставах, відповідно до умов ліцензійної угоди і за узгодженням з власником брендуForbes Media LLC (США)».

7 серпня 2015 року припинив працювати сайт української версії журналу Forbes forbes.ua. Натомість матеріали видання розміщувалися за адресою forbes.net.ua. При цьому переадресації зі старого сайту на новий не відбувалося.

8 серпня компанія Forbes Media в особі старшого віце-президента з корпоративних комунікацій Forbes Мії Карбонелл заявила, що UMH Group більше не має права використовувати бренд Forbes, а також контент цього видання.  

28 грудня 2015 року господарський суд Чернівців зобов'язав доменного реєстратора Imena.ua розблокувати домен першого рівня forbes.ua. 13 січня 2016 року інтернет-версія українського Forbes повернулася на старий домен forbes.ua.

Фото - mediamedia.me

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2238
Читайте також
18.06.2018 14:20
Дар’я Мещерякова
для «Детектора медіа»
1 576
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду