«Рекламна телевізійна група» відмовилася від дистрибуції двох російських каналів в Україні

«Рекламна телевізійна група» відмовилася від дистрибуції двох російських каналів в Україні

8 Квітня 2016
2608
8 Квітня 2016
17:56

«Рекламна телевізійна група» відмовилася від дистрибуції двох російських каналів в Україні

2608
Дистрибутор телевізійних каналів ТОВ «Рекламна телевізійна група» відмовився від розповсюдження в Україні російських телеканалів «Ностальгия» і «Кто есть кто» через їхню невідповідність вимогам українського законодавства.
«Рекламна телевізійна група» відмовилася від дистрибуції двох російських каналів в Україні
«Рекламна телевізійна група» відмовилася від дистрибуції двох російських каналів в Україні

Про це компанія-дистрибутор повідомила Національну раду з питань телебачення і радіомовлення, інформує сайт Нацради.

При цьому «Кто есть кто» вже заборонений до ретрансляції в Україні згідно з рішенням Нацради від 11 лютого. А «Ностальгия» поки що не є забороненим каналом.

У листі товариства зазначено, що моніторинг змісту іноземних програм «Ностальгия» і «Кто есть кто» виявив наявність у їхньому ефірі аудіовізуальних творів, що не відповідають вимогам Законів України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» і «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки». Відтак з метою недопущення порушення законодавства та належного захисту інформаційного простору України дистрибутор вирішив припинити з 4 квітня розповсюдження телепрограм «Ностальгия» і «Кто есть кто» з одночасним блокуванням їхнього сигналу для провайдерів програмної послуги.

Національна рада заявила, що «вітає такий приклад саморегулювання галузі». При цьому відділ моніторингу Нацради «постійно аналізує поширення програм іноземних мовників, при виявленні порушень регуляторний орган вживає необхідних заходів».

Нагадаємо, що цього року Нацрада заборонила ретрансляцію в Україні 28 російських телеканалів, зміст яких суперечить нормам українського законодавства, вилучивши їх з Переліку програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і радіомовлення.

Зокрема, 11 лютого Нацрада вилучила з Переліку 15 російських телеканалів: «Совершенно секретно», «Кто есть кто», «Шансон-ТВ», «Парк развлечений», «Мир сериала», «Авто плюс», «Кухня ТВ», «КХЛ», «Наука 2.0», «Моя планета», «Телекафе», «Боец», «Время: далекое и близкое», «Настоящее Страшное Телевидение» (НСТ) та «Сарафан». Але 10 березня Нацрада внесла зміни до того рішення та повернула один з каналів – «Мир сериала» - до переліку. Тож 11 березня набуло чинності рішення Нацраду про заборону 14 російських каналів.

Після цього, 17 березня, Нацрада вилучила з Переліку ще 14 російських телеканалів: «Радость моя», «Музыка Первого», Оcean–TV, HD Life, «ТДК (Телевизионный Дамский Клуб)», «24 Док», «Детский», STV, «Индия ТВ», «Здоровое телевидение», «Ля-минор ТВ», «Еврокино», Drive, «Мать и дитя». Це рішення Нацради має набути чинності 17 квітня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2608
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду