Стець призначив керівником державного іномовлення старт-продюсерку 5-го каналу

Стець призначив керівником державного іномовлення старт-продюсерку 5-го каналу

5 Квітня 2016
4719
5 Квітня 2016
09:39

Стець призначив керівником державного іномовлення старт-продюсерку 5-го каналу

4719
4 квітня міністр інформаційної політики України Юрій Стець призначив Людмилу Березовську генеральним директором державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» (ДП «МПІУ»), повідомляє прес-служба міністерства.
Стець призначив керівником державного іномовлення старт-продюсерку 5-го каналу
Стець призначив керівником державного іномовлення старт-продюсерку 5-го каналу

Як писав «Детектор медіа», Людмила Березовська донедавна була старт-продюсеркою 5-го каналу (на цій посаді колись працювала Дарка Чепак). А Юрій Стець у минулому був генеральним продюсером цього каналу, який належить Президенту України Петрові Порошенку.

Людмила Березовська посіла друге місце під час конкурсного відбору на посаду керівника ДП «МПІУ». А перемогу в конкурсі на посаду здобув Михайло Шматов, який раніше очолював ДП «Всесвітня служба “Українське телебачення і радіомовлення”», на базі якого створено ДП «МПІУ».

Але внаслідок відмови Михайла Шматова посаду керівника було запропоновано кандидатурі, яка посіла друге місце під час конкурсних процедур, пояснили в прес-службі відомства. 4 квітня Людмила Березовська приступила до виконання своїх обов’язків.

«Перед нами стоїть амбіційне завдання – в стислий термін реалізувати положення Закону України "Про систему іномовлення", перезапустити телевізійний канал UATV в оновленому форматі, показати нову якість українського іномовлення. Прагнемо говорити про два індикатори вже на перше півріччя – помітне збільшення аудиторії і водночас – лояльність цієї аудиторії, зацікавленість саме в цих передачах, цій команді, цій інформації», - зазначила новопризначена керівниця.

Зі слів Юрія Стеця, сьогодні першочерговим завданням Мультимедійної платформи іномовлення України є укладання меморандуму про співпрацю з провідними українськими медіа, що отримати якісний контент для всієї системи іномовлення. «Впевнений, керівник МПІУ презентує найближчим часом таку угоду і формат співпраці», - сказав міністр.

Нагадаємо, що запуск «Мультимедійної платформи іномовлення України» відбувся 1 жовтня 2015 року. У рамках МПІУ замість супутникового телеканалу УТР в ефірі стартував телеканал UATV. Він мовить із трьох супутників: Amos 3, Azerspace 1, Galaxy 19, а також в інтернеті на власному каналі в YouTube.

Правовим рушієм Мультимедійної платформи іномовлення України став ухвалений у грудні 2015 року закон «Про систему іномовлення України», який було підписано Президентом України 28 грудня 2015 року. Відповідно до закону з нового року МПІУ було зареєстровано як державне підприємство. За законом система державного іномовлення крім «Мультимедійної платформи іномовлення України» включає також і державне інформаційне агентство «Укрінформ».

25 січня 2016 року Міністерство інформаційної політики України відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки оголосило конкурсний відбір на посаду генерального директора ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України». Наприкінці лютого 2016 року за результатами обговорення, шляхом голосування членів конкурсної комісії переможцем було визначено Михайла Шматова.

Фото - Facebook Людмили Березовської

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4719
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду