Нацрада перевірить телеканал «Гамма»

Нацрада перевірить телеканал «Гамма»

3 Березня 2016
5800
3 Березня 2016
18:05

Нацрада перевірить телеканал «Гамма»

5800
3 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ «Гамма-консалтинг» (телеканал «Гамма») через відсутність супутникового мовлення.
Нацрада перевірить телеканал «Гамма»
Нацрада перевірить телеканал «Гамма»

Проведений Нацрадою моніторинг зафіксував відсутність мовлення «Гамми» на супутнику». Представниця компанії пояснила це технічною несправністю: «Є технічні несправності. Натомість, щоб мінімально постраждав глядач, ми доставляємо сигнал до кабельних провайдерів інтернетом, і робимо все, щоб найближчим часом подати сигнал на супутник».

Щоб зясувати обставини відсутності мовлення, Нацрада призначила позапланову перевірку.

На попередньому засіданні 25 лютого Нацрада відклала розгляд питання про переоформлення ліцензії «Гамми-консалтинг» на багатоканальне мовлення стандарту DVB-T на частоті 64 ТВК в Києві («Гамма-консалтинг» фактично оперує власним локальним мультиплексом, у якому, крім «Гамми», мовлять ще три телеканали – М1, Перший діловий та «Pro все».

«Гамма-консалтинг» просила змінити її програмну концепцію (зменшити частку програм власного виробництва, збільшити обсяг національного продукту, змінити формат з розважально-просвітницького на інформаційно-просвітницький з фільмопоказом), а також зменшити кількість передавачів на 64 ТВК з двох (потужністю 1,5 кВт та 1,2 кВт) до одного потужністю 1,5 кВт.

Члени Нацради не хотіли змінювати програмну концепцію цифрового каналу. А щодо передавачів – їх зупинила відсутність висновків «Українського державного центру радіочастот» щодо зменшення кількості передавачів.

Член Нацради Олег Черниш і представники «Гамми-консалтинг» нагадали іншим членам Нацради, що компанія від початку мала один передавач, а потім з власної ініціативи встановила другий. Запуск другого передавача планувався на іншій частоті (на 27-28 ТВК), але «Гаммі-консалтинг» так і не вдалося змінити частоту, і новий передавач так і не запрацював.

«Ми хотіли покращити покриття, але нам не змогли надати можливість його покращити (перейти на іншу частоту). Тепер ми знову маємо платити гроші УДЦР за висновки», - зауважили представники «Гамми-консалтинг». Висновок УДЦР щодо зменшення кількості передавачів може коштувати 5-10 тис. грн., додав Олег Черниш. «Навіщо ми створюємо зайві фінансові проблеми компанії?», - запитав він.

Члени Нацради вирішили відкласти розгляд питання, щоб з’ясувати всі обставини.

Нагадаємо, що міноритарними власниками телеканалу «Гамма» є сини голови Комуністичної партії України Петра Симоненка.

Раніше Нацрада відклала переоформлення ліцензії та згодом оголосила попередження ТОВ «Ера продакшн», яке має ліцензію на багатоканальне мовлення стандарту DVB-T на частоті 41 ТВК і фактично оперує локальним київським цифровим мультиплексом на цій частоті.

У квітні травні спливає строк дії ліцензій трьох київських локальних мультиплексів - ТОВ «Ера продакшн», ТОВ «Гамма-консалтинг» і ТРК «Експрес-інформ», кінцевим власником якого є Президент України Петро Порошенко. Невдовзі Нацрада має розглянути результати планових перевірок «Гамми-консалтинг» та «Експрес-інформу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5800
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду