Борис Давиденко очолить VoxUkraine

Борис Давиденко очолить VoxUkraine

29 Лютого 2016
5075
29 Лютого 2016
11:05

Борис Давиденко очолить VoxUkraine

5075
Колишній шеф-редактор відділу «Бізнес» порталу Ліга.net Борис Давиденко з 1 березня буде працювати головним редактором інтернет-видання VoxUkraine.
Борис Давиденко очолить VoxUkraine
Борис Давиденко очолить VoxUkraine

Про це він повідомив у своєму Facebook.

Як повідомляє Борис Давиденко, він також очолить громадську організацію VoxUkraine.

«Із завтрашнього дня я працюю в VoxUkraine. Як головний редактор однойменного сайту буду допомагати неймовірно розумним і порядним людям доносити їх думки до якомога більшої кількості людей. А як глава правління NGO VoxUkraine - буду робити все можливе, щоб платформа росла і розвивалася», - написав він.

«VoxUkraine - незалежна і незаангажована аналітична платформа, яку заснувала і очолює команда досвідчених і висококваліфікованих економістів і юристів, що працюють в Україні та за кордоном», - йдеться у розділі «Про нас» інтернет-видання.

«Метою VoxUkraine є підтримка економічних реформ в країні через просування заснованого на дослідженнях аналізу економічної політики, незалежну оцінку економічних перетворень, здійснення моніторингу та інтеграції України в глобальну мережу економістів і політичних лідерів. Напрацювання наших авторів публікуються в The New York Times, The Washington Post, Financial Times і всіх провідних виданнях України», - повідомляє видання.

У своєму повідомленні про призначення головним редактором Борис Давиденко написав, що Україні не вистачає знань або неангажованої експертизи.

«Імовірність, що невелика кількість професіоналів в маленькій економіці виявиться якимось чином пов'язано з компанією/фондом/грантом великого бізнесу, є дуже високо. Про носіїв знання з політики - зовсім мовчу. У підсумку маємо кризу довіри і компетенції. У такій ситуації дуже важливі точки опори - люди, організації, інститути з бездоганною репутацією і високою якістю експертизи, які можуть назвати чорне чорним, а біле білим і це не викличе відторгнення (суперечки, дискусія - будь ласка).

Революція дала неймовірний поштовх новим «центрам довіри» - організаціям громадянського суспільства. Їм вірить більшість, до них змушена сильно прислухатися влада. Простіше кажучи, сьогодні вони агенти змін. Мені пощастило: я знайшов «агентів», які можуть не тільки назвати чорне чорним, але ще і вміють знаходити цей колір під численними шарами іншої фарби», - написав він.

Нагадаємо, у січні стало відомо, що Борис Давиденко залишає посаду шеф-редактора відділу «Бізнес» порталу Ліга.net. Обов'язки шеф-редактора відділу «Бізнес» тимчасово перебрав на себе шеф-редактор Ліга.net Олег Іванцов

Борис Давиденко став керівником відділу «Бізнес» на Ліга.net у квітні 2014 року. До цього він працював у виданні «Forbes Украина» під керівництвом головного редактора Володимира Федоріна. Після того, як Володимир Федорін залишив посаду у зв’язку із продажем Сергію Курченку медіахолдингу UMH Group , який видавав журнал, Борис Давиденко очолив друковану версію видання. В листопаді 2013 він також залишив журнал разом із частиною редакції на знак протесту проти цензури з боку нового власника холдингу. 

Фото: Ліга.net 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5075
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду