«1+1 медіа» купує оператора супутникового телебачення Viasat – ЗМІ

«1+1 медіа» купує оператора супутникового телебачення Viasat – ЗМІ

26 Лютого 2016
6393
26 Лютого 2016
15:03

«1+1 медіа» купує оператора супутникового телебачення Viasat – ЗМІ

6393
Група «1+1 медіа» Ігоря Коломойського, за повідомленнями ЗМІ, досягла домовленості щодо придбання оператора супутникового телебачення-компанії «Віжн ТВ» (ТМ Viasat) із шведським медіахолдингом Modern Times Group (MTG).
«1+1 медіа» купує оператора супутникового телебачення Viasat – ЗМІ
«1+1 медіа» купує оператора супутникового телебачення Viasat – ЗМІ

Про це повідомляє ЛІГА.net з посиланням на два джерела інформації – топ-менеджера конкуруючої медіагрупи та керівника телекомунікаційної компанії.

За оцінкою одного з них, сума угоди між «1+1 медіа» та шведським медіахолдингом MTG становиит від 300 до 500 млн. грн. ($15-20 млн).

Відділ корпоративних комунікацій «1+1 медіа» повідомив Liga.net, що офіційне повідомлення щодо угоди готується. Водночас директор з розвитку Viasat Петро Конов відмовився від коментарів.

«Про операцію знає президент “Київстару” Петро Чернишов. Viasat є партнером “Київстар” з ТБ-послуги для абонентів домашнього інтернету. Але її умов і учасників він не захотів розголошувати», - зазначає видання.

Як повідомляє Liga.net, за оцінками учасників ТБ-ринку, Viasat є найбільшим в Україні оператором супутникового зв’язку, який обслуговує близько 150 тис. абонентів.

Як вважає член громадської ради при Нацраді з питань ТБ і радіомовлення Олександр Глущенко, група «1+1 медіа» купує супутникову платформу, аби в майбутньому зібрати на одному супутнику найбільші телеканали.

«Після того як в ТБ-законодавство будуть внесені зміни і безкоштовний соціальний пакет каналів стане в рази меншим, медіагрупи зможуть на супутнику закодувати інші канали і продавати до них доступ», - заявив він.

Видання стверджує, що MTG давно шукала покупця на український актив, адже минулого року ухвалила стратегічне рішення вийти з східноєвропейських ринків.

Нагадаємо, у жовтні MTG продала російським компаніям за $45,5 млн. групу платних телеканалів Viasat у Росії. Платні канали Viasat в Україні, країнах Балтії, Ізраїлі та ще 15 країнах були придбані міжнародною приватною інвестиційною компанією Baring Vostok.

На початку літа 2015 року «Медіа Група Україна» придбала в бізнесмена Мохаммада Захура супутникову платформу Xtra TV, яка у зв'язку з кризою вирішила припинити свою діяльність як DTH-оператора. Відтоді в пакеті Xtra TV були тільки канали «Футбол 1» і «Футбол 2», які з 1 жовтня 2014 року ексклюзивно поширювалися для супутникових абонентів в Україні тільки через цю платформу. 

Зазначимо, що супутникова платформа Xtra TV працювала без ліцензії провайдера програмної послуги. Наприкінці вересня 2015 року медіахолдинг «Медіа Група Україна» отримав ліцензію супутникового провайдера на свою компанію «Діджитал скрінз» для розвитку супутникової платформи Xtra TV.

«Медіа Група Україна» тоді ж пообіцяла найближчим часом запропонувати розширену контентну пропозицію на своїй супутниковій платформі.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6393
Читайте також
15.06.2016 20:15
«Детектор медіа»
2 272
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду