Film.ua Group домовилася на Європейському кіноринку про продаж контенту на 500 тисяч доларів

Film.ua Group домовилася на Європейському кіноринку про продаж контенту на 500 тисяч доларів

23 Лютого 2016
2833
23 Лютого 2016
13:16

Film.ua Group домовилася на Європейському кіноринку про продаж контенту на 500 тисяч доларів

2833
Компанія Film.ua Group вперше з власним стендом взяла участь в Європейському кіноринку (EFM), який проходить в рамках Берлінського міжнародного кінофестивалю, і за підсумками переговорів досягла підтверджених домовленостей про продаж контенту на суму близько 500 тис.дол.
Film.ua Group домовилася на Європейському кіноринку про продаж контенту на 500 тисяч доларів
Film.ua Group домовилася на Європейському кіноринку про продаж контенту на 500 тисяч доларів

Про це повідомляє прес-служба компанії.

На стенді Film.ua Group учасникам Європейського ринку було презентовано повнометражні художні та анімаційні фільми власного виробництва, а також представлена законодавча ініціатива #КіноКраїна, однією з цілей якої є прийняття закону про державну підтримку та впровадження 25% системи рібейтів (повернення коштів, витрачених на виробництво фільму на території країни).

Кінокомпанія Film.ua представила як вже закінчені проекти, так і ті, що знаходяться у виробництві та розробці: повнометражний художній фільм «Незламна» (Battle for Sevastopol), реліз якого відбувся в 2015 році, художній фільм «Сторожова застава», реліз якого запланований на кінець 2016 року, і повнометражний анімаційний фільм «Руслан і Людмила» (реліз заплановано у 2017 році). Також, на стадії девелопменту були представлені трилер «Егрегор», що розробляється Film.ua спільно з телеканалом «Сонце», і повнометражні анімаційні фільми «Мавка. Лісова пісня», «Снігова республіка», «Роксолана і Сулейман», які створюються студією Animagrad і Film.ua.

«Основний акцент ми робили на просуванні нашої повнометражної анімації - "Руслан і Людмила", "Мавка", "Снігова республіка", "Роксолана і Сулейман". Нам вдалося домовитися з прокатниками і дистриб'юторами з Ізраїлю ("Руслан і Людмила"), Франції ("Сторожова застава"), Південної Кореї ("Руслан і Людмила"), в процесі затвердження - території Польщі, республік колишньої Югославії, Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Болгарії, Ірану», - повідомив директор Film.ua Distribution Ігор Сторчак.

За його словами, загальна сума підтверджених домовленостей складе близько 500 тис. дол.

«Особливо хочемо підкреслити той факт, що мова йде про пресейл, адже проекти знаходяться в стадії виробництва. Цей досить скромний результат пояснюється тим, що нашою стратегією для Берлінського кіноринку було більше просування продукту, ми не поспішали укладати угоди. У наших планах - основну частину контрактів укласти на Каннському кіноринку в травні і на Американському кіноринку в Лос-Анджелесі в листопаді», - повідомив він.

«Як показав EFM, покупці цікавляться повнометражною анімацією, сімейним кіно і sci-fi. І оскільки ми зробили упор на наші новинки, то всі вони викликали величезний інтерес. Особливо можна відзначити мультфільм "Руслан і Людмила" як підтвердження світового тренду і фентезі "Сторожова застава", яке також привернуло увагу байєрів, адже це кіно для сімейного перегляду», - сказав менеджер з міжнародних продажів Євген Драчьов.

Нагадаємо, Film.ua Group і польська компанія АТМ Grupa підписали угоду про виробництво повнометражного художнього фільму і мінісеріалу під робочою назвою The Blizzard («Заметіль»). Підписання угоди про співпрацю було анонсовано в рамках Європейського кіноринку (EFM) в Берліні (Німеччина). The Blizzard - історія про складні взаємини між українськими і польськими прикордонниками, яких обставини змушують до тісної співпраці. Дія картини розгортається зимою 2015 року на кордоні Європейського союзу і України. Героям фільму доведеться зіткнутися з новою, раніше невідомою небезпекою. Це той самий момент, коли дві нації починають писати нову загальну главу історії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2833
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду