Швейцарська Edipresse Group через кризу зменшила свою частку в українському бізнесі

Швейцарська Edipresse Group через кризу зменшила свою частку в українському бізнесі

19 Лютого 2016
2298
19 Лютого 2016
17:07

Швейцарська Edipresse Group через кризу зменшила свою частку в українському бізнесі

2298
Швейцарська медіагрупа Edipresse Group зменшила свою частку в структурі власності українського видавничого дому «Едіпресс Україна» до 25%. Про це «Детектору медіа» повідомили в піар-службі «Едіпресс Україна».
Швейцарська Edipresse Group через кризу зменшила свою частку в українському бізнесі
Швейцарська Edipresse Group через кризу зменшила свою частку в українському бізнесі

Раніше Edipresse Group володіла 100% статутного капіталу української компанії. Процес перерозподілу часток в «Едіпресс Україна» розпочався ще в серпні 2015 року. На сьогодні етап переоформлення завершено. За результатами угоди швейцарська штаб-квартира залишила за собою 25% компанії, а 75% «Едіпресс Україна» стало належати генеральному директору Інні Катющенко (на фото), яка керує компанією з 2003 року.

У коментарі «Детектору медіа» Інна Катющенко підтвердила, що зміни пов’язані з кризою. «Так, зміни пов’язані з кризою. Ще рік тому, під час першої хвилі скачка курсів, було прийнято рішення. Однак у нас були гарні ринкові позиції, й Edipresse не хотів повністю йти з ринку. Тому ми прийшли до певних домовленостей», - повідомила пані Катющенко.

«Ми раді досягнутої угоди з Інною Катющенко. З огляду на її тривалий і успішний досвід керівництва компанією "Едіпресс Україна", ми вважаємо, що ніхто не впорається із завданням подальшого розвитку і зростання бізнесу краще, ніж вона. Наша впевненість також відбилася в рішенні залишатися активним міноритарним акціонером української компанії», - прокоментував угоду віце-президент міжнародної медіагрупи Edipresse Себастьян Ламуньєр.

В «Едіпресс Україна» повідомили, що зміна структури власності дозволить українському холдингу простіше і швидше приймати рішення, що стосуються розвитку нових напрямків бізнесу. Компанія починає працювати за межами України: журнал Winx незабаром буде продаватися і в Литві, Латвії та Естонії. Найближчим часом готується старт двох нових онлайн-проектів. Почалася підготовка номінації «Viva! Найкрасивіші 2016».

«Я сприймаю кризу як сприятливу ситуацію для розвитку нових напрямків – вони стають набагато доступнішими. Медіабізнес дуже динамічний, він не терпить застою. Поки я бачу, що ми на правильному шляху», - сказала «Детектору медіа» пані Катющенко.

Видавничий дім «Едіпресс Україна» володіє портфелем з 12 періодичних видань і понад 10 спеціальних друкованих випусків, семи онлайн-майданчиків, трьох бокс-сервісів. Також у структурі компанії працює напрямок custom publishing, event-агенція, цифровий сейлз-хаус (обслуговує 13 спеціалізованих онлайн-майданчиків для жінок). Компанія займається розробкою креативних концепцій і стратегії просування для товарів і послуг, надає послуги дистрибуції преси.

За даними «Комунікаційного альянсу», «Едіпресс Україна» за обсягами рекламних надходжень за 2015 рік посів серед видавничих домів четверте місце з оціночним бюджетом 76,21 млн грн (бюджет вираховується з прайсових цін видань на рекламу). За цими ж даними, до топ-30 видань за рекламними надходженнями увійшли три журнали «Едіпресс Україна»: Viva!, «Единственная» і «Твой малыш».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2298
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду