Телекомпалата виступає за впровадження правил етики в конкуренції на ринку платного ТБ

Телекомпалата виступає за впровадження правил етики в конкуренції на ринку платного ТБ

17 Лютого 2016
2093
17 Лютого 2016
15:13

Телекомпалата виступає за впровадження правил етики в конкуренції на ринку платного ТБ

2093
Телекомунікаційна палата України виступає за впровадження правил етики в конкуренції на ринку програмної послуги і запрошує всіх провайдерів програмної послуги, телерадіоорганізації, дистриб'юторів телеканалів приєднатися до обговорення проекту таких Правил.
Телекомпалата виступає за впровадження правил етики в конкуренції на ринку платного ТБ
Телекомпалата виступає за впровадження правил етики в конкуренції на ринку платного ТБ

Про це повідомляє прес-служба Телекомпалати.

На думку Телекомпалати, «Правила професійної етики у конкуренції на ринку програмної послуги, в сфері платного ТБ» стануть потужним механізмом саморегулювання ринку. Метою розробки відповідних правил є відмова від будь-яких дій у конкуренції, що суперечать торговим та іншим чесним звичаям у господарській діяльності. Експерти Телекомпалати і члени асоціації впевнені, що впровадження правил сприятиме розвитку ефективної конкуренції на ринку ТВ послуг без демпінгу і піратства, а також встановленню рівних умов ведення бізнесу.

Підписання правил учасниками означатиме визначення основних норм поведінки підприємств ринку платного телебачення і відкрито демонструватиме їх дії у вирішенні конфліктних ситуацій, які виникають у зв'язку із несумлінною і антиконкурентною поведінкою на ринку.

Готовність підписати правила задекларували такі компанії, що працюють на ринку цифрових комунікацій, як «Воля», Megogo, Viasat, ТОВ «Датагруп». Підтримку впровадження правил висловили також Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення та Торгово-промислова палата України, зазначає Телекомпалата.

Нацрада запропонувала виступити також платформою для обговорення та реалізації таких правил.

«Так, на жаль, сьогоднішній ТБ-ринок і методи, що апробуються на ньому, не можна на 100% назвати етичними і цивілізованими. Норми поведінки на ринку залишають бажати кращого, а різні точкові «щеплення» поки не особливо допомагають. Сьогодні сфера платного ТБ може вилікуватися тільки через саморегулювання - гравці повинні самі усвідомити причини і виробити їх усунення, тим більше, що яскраві приклади вже в нашій практиці є. Наприклад, в минулому році асоціації провайдерів програмної послуги, а також провайдери та дистриб'ютори підписали Меморандум щодо захисту неповнолітніх при наданні програмних послуг», - сказав директор Телекомпалати Костянтин Грицак.

Правила професійної етики вже розроблені в багатьох галузях - наприклад, у зовнішній рекламі, послугах мобільного зв'язку, торгівлі продовольчими товарами, алкогольними напоями, у продажу авіаційних перевезень, виготовленні і реалізації кондитерських виробів і кави в Україні і т.д. Як зазначив голова Української асоціації операторів зв'язку «Телас» Леонід Ошеров, після затвердження і підписання Правил поведінки операторів і провайдерів телекомунікацій під час рекламування послуг рухомого (мобільного) зв'язку, які були узгоджені Антимонопольним комітетом України (рішення АМКУ від 19.08.2010 № 420-р ), взаємини між операторами вийшли на абсолютно новий рівень довіри. Наслідком проведеної роботи в цьому напрямку стала відсутність протягом останніх п'яти років звернень Антимонопольного комітету України до операторів мобільного зв'язку з питань порушень при рекламуванні їхніх послуг.

Телекомпалата пропонує звертатись з питаннями або побажаннями до тексту Правил на e-mail: a.novak.tpu@gmail.com , тел./факс: (044) 497-20-91.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2093
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду