Медіаінфляція для телереклами складе 30-35%, для інтернет-відео - 20-80% - Kwendi

Медіаінфляція для телереклами складе 30-35%, для інтернет-відео - 20-80% - Kwendi

11 Лютого 2016
1863
11 Лютого 2016
18:25

Медіаінфляція для телереклами складе 30-35%, для інтернет-відео - 20-80% - Kwendi

1863
В рамках щорічної ініціативи Kwendi Media Audit топ-менеджери провідних рекламних холдингів уточнили фактичний рівень інфляції в 2015 році та свої прогнози інфляції на 2016 рік
Медіаінфляція для телереклами складе 30-35%, для інтернет-відео - 20-80% - Kwendi
Медіаінфляція для телереклами складе 30-35%, для інтернет-відео - 20-80% - Kwendi

Про це повідомляє прес-служба групи Kwendi.

В опитуванні Kwendi взяли участь усі найбільші рекламні холдинги України: Publicis Groupe Ukraine, Dentsu Aegis Network Ukraine, Omnicom Media Group (Media Direction і Optimum Media), ADV Ukraine і Group M. Дані зібрані у вигляді мінімальних і максимальних очікувань, на базі яких визначено середній рівень медіаінфляції.

Ситуація на телебаченні в листопаді-грудні 2015 року вплинула на первісну оцінку інфляції 2015/2014. В уточнених даних по ТБ відсутня дефляція, рівень максимальної інфляції склав 10%, середнє значення - 7%. Змінилася оцінка для зовнішньої реклами: ще у вересні деякі учасники опитування відзначали дефляцію, зараз розкид оцінок знизився (від -6% до + 5%).



У 2016 році уточнення торкнулися в основному двох категорій ЗМІ - ТБ і онлайн-відео. Зростання попиту на ТБ-рекламу при скороченні тривалості рекламних блоків призвело до екстремально високого заповнення рекламних блоків в листопаді-грудні 2015 року й жорсткої позиції сейлз-хаусів при формуванні умов на 2016 рік. Топ-менеджери всіх холдингів внесли корективи в прогноз інфляції для ТБ: зараз одноголосна оцінка інфляції склала 30-35%.

Зростаючий попит на онлайн-відео, зміна в структурі продажів і залежність від курсу гривні можуть призвести до інфляції від 20% до 80%.

Розкид прогнозів експертів для інфляції 2016 року залишається більш істотним для сегментів інтернет-реклами, ніж для традиційних медіа. Це можна пояснити особливостями стану ринку інтернет-реклами.

Прогнози дані для інфляції цін в національній валюті.

Нагадаємо, наприкінці 2015 року StarLight Sales запропонував рекламодавцям, які у зв'язку з високою розпроданістю рекламного інвентарю не змогли в листопаді-грудні розмістити в телеефірі свої бонуси в запланованих обсягах, перенести невикористані бонуси в перший квартал 2016 за умови збільшення бюджету рекламодавця на 20% порівняно з першим кварталом 2015 року.

Тоді ж StarLight Sales озвучив свій прогноз динаміки рекламного ТБ-ринку на 2016 рік: +25%. Прогноз ВРК поки лишається скромнішим: +16% (+15% - для прямої реклами та +20% - для спонсорства).
Фото - "Днепр".
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1863
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду