На телеканалі «24» відбудеться прем’єрний показ документальної стрічки «Бутівка»

На телеканалі «24» відбудеться прем’єрний показ документальної стрічки «Бутівка»

12 Жовтня 2015
1716
12 Жовтня 2015
17:14

На телеканалі «24» відбудеться прем’єрний показ документальної стрічки «Бутівка»

1716
На телеканалі «24» відбудеться прем’єрний показ документальної стрічки «Бутівка»
На телеканалі «24» відбудеться прем’єрний показ документальної стрічки «Бутівка»

14-го жовтня, у День захисника України, в ефірі телеканалу «24» -  прем'єра короткоткометражної документальної стрічки «Бутівка» військового кореспондента Володимира Рунця.

 

Фільм транслюватиметься о17.30 і 22.00.

 

Володимир Рунець - військовий кореспондент телеканалу «24», який висвітлює військові події на сході України від її початку.

 

Оператором фільму виступив Олександр Тупік.

 

20-хвилинний фільм, як розповів в інтерв'ю сайту MediaSapiens Володимир Рунець, це історія про те, як в умовах війни трансформується особистість звичайної людини.

 

«В нас воюють програмісти, письменники, інженери, будівельники... В Україні ж не було професійної армії, й на початку бойових дій на сході України були мобілізовані хлопці, які не мали військового фаху. Фільм про те, як вони змінилися, коли вони побачили війну, що вони про неї думають», - каже автор.

 

За сюжетом події розгортаються в шахті «Бутівка». Одним із героїв виступає кухар із Дніпропетровська, який до України приїхав із Грузії та отримав українське громадянство. Він уже загинув.  

 

«Ми кілька разів приїздили до "Бутівки", щоби теж пережити все те, що й солдати, - каже Володимир Рунець. - Один із них просив нас його не показувати. Сепаратисти опублікували його дані на сайті «Трибунал» як «карателя», і його дівчина дуже переживала. Там публікуються світлини й детальна інформація про українських військових і їхні родини - адреси, телефони...».

 

Під час зйомок журналісти познайомились із молодим чоловіком з Грузії, який нещодавно отримав українське громадянство. «А коли ми вдруге приїхали дознімати, він уже загинув, його вбило 120-ю міною. Тепер уже я не просто маю право, а змушений зробити цей фільм про нього і його товаришів», - сказав журналіст.

 

Володимир Рунець - автор 20-хвилинного документального фільму «Широкине: від раю до пекла».

 

Із повною версією інтерв'ю з Володимиром Рунцем про його роботув зоні воєнних дій на Донбасі можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Фото Максима Лісового

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1716
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду