Українські рекламісти прогнозують еру реклами на мобільних пристроях і тандем телевізійної та інтернет-реклами

Українські рекламісти прогнозують еру реклами на мобільних пристроях і тандем телевізійної та інтернет-реклами

23 Вересня 2015
1813
23 Вересня 2015
09:41

Українські рекламісти прогнозують еру реклами на мобільних пристроях і тандем телевізійної та інтернет-реклами

1813
Українські рекламісти прогнозують еру реклами на мобільних пристроях і тандем телевізійної та інтернет-реклами
Українські рекламісти прогнозують еру реклами на мобільних пристроях і тандем телевізійної та інтернет-реклами

За прогнозами на найближчі два роки, digital-реклама трансформується під запити і тренди портативних пристроїв аудиторії. Нова ера реклами на мобільних пристроях надасть рекламодавцям більше можливостей та інвентарю на різних платформах, модифікуючи відео під параметри мобільних оголошень. Наступна тенденція - тандем digital-реклама і телевізійної. Інтернет-реклама та соціальні мережі вже взаємодіють з телепроектами, підвищуючи конверсію для обох каналів. Про це йшлося на щорічній конференції Future Lab 2015, присвяченій маркетингу, комунікаціям та медіа, повідомляють організатори конференції.

 

Олександр Тисменецький, керівний партнер T-Sell, прогнозує, що наступного року і найближчі кілька років реклама на мобільних пристроях буде сильно зростати. Наразі вона пропонує дешеві інструменти, які мало використовуються локальними клієнтами.

 

«Висока популярність відео in-stream інвентарю та незначний приріст нового відео закладають можливість зростання ціни на цей формат у наступному 2016 році. На зараз багато доступного відеоінвентарю на YouTube-каналі, але ціна CPM досить висока», - також зауважив пан Тисменецький.

 

«Ми не повинні плекати ілюзії на рахунок великого успіху місцевих рекламних технологій, оскільки все впирається в дані. Існує небагато компаній і категорій, які володіють масштабними даними про українських користувачів: Google, Facebook, Mail.ru Group, телеком-оператори, банки, рітейл. Можливо, хтось із українських компаній, що володіють даними, буде готовий інтегруватися з рекламними технологіями і почне заробляти рекламні гроші. Ми готові з ними розмовляти про це», - додав пан Тисменецький.

 

Ірина Андрющенко, директор з розвитку групи StarLightMedia, бачить майбутнє за тандемом телевізійної та digital-реклами, що пропонує рекламодавцю основну можливість - подвійний вплив. «У нас достатньо активна аудиторія, яка йде з телебачення в інтернет, з інтернету - у ТБ. На прикладі нашої групи, тільки на одному СТБ близько 2 мільйонів глядачів проводять час у соціальних мережах. Ринок уже готовий до моделі ТБ + інтернет. Уже достатньо даних щодо аудиторії, і користувачів краще охоплювати цими двома каналами», - вважає вона.

 

Пані Андрющенко також назвала основні стримуючі фактори реклами на мобільних пристроях: «Інші технічні вимоги до рекламного креативу, інші вимірювання, відсутність єдиної панелі cookies з іншими платформами і, як наслідок - складність реалізації єдиних налаштувань. У mobile digital креатив повинен проходити трансформацію, адаптуватися: повідомлення повинні бути таргетованими, а відео - більш коротким».

 

Сергій Аратовський, директор з продажів інтернет-сейлз-хаусу Fish відзначає, що Україна повторю світовий досвід у digital-рекламі, адже інтернет розвивається і стає медіа №2 після ТБ. «Усередині інтернету частки грошей розподіляються так: mobile, соціальні мережі та відео (цей вид реклами в Україні збільшився у 2015 році на 40%). Ці три складових - основні драйвери грошей у мережі».

 

«Наступний тренд - це Big Datа, - вважає пан Аратовський. - Щодо інтернет-маркетингу можна сміливо сказати, що той, у кого є дані користувача, і є королем у digital. Концентрація уваги на аудиторії розвиває популярний напрям programmatic buying - купівля аудиторії на основі аукціонної моделі. У цю сторону потрібно дивитися обережно: спочатку спробувати вкласти 10% бюджету та проаналізувати ефективність. Потім задіяти 20% бюджету і знову дивитися на результати. Якщо все працює, тоді можна включати RTB-технологію в медіаплан вже на постійній основі».

 

Нагадаємо, згідно з прогнозом Всеукраїнської рекламної коаліції, у 2015 році обсяг інтернет-реклами в Україні зросте на 9%, порівняно з 2014 роком, до 2 млрд 315 млн грн. Найбільш стрімко зростатимуть такі види реклами в інтернеті, як цифрове відео (+40%) та інший digital (+13%), тоді як банерна реклама приросте лише на 8%, а пошукова залишиться на місці.

 

Мережева рекламна агенція ZenithOptimedia прогнозує, що у 2016 році у світі мобільна реклама обжене рекламу в газетах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1813
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду