«Радио Вести» оновило історичну програму, яка виходить тепер під назвою «Така історія»

«Радио Вести» оновило історичну програму, яка виходить тепер під назвою «Така історія»

14 Вересня 2015
2391
14 Вересня 2015
17:23

«Радио Вести» оновило історичну програму, яка виходить тепер під назвою «Така історія»

2391
«Радио Вести» оновило історичну програму, яка виходить тепер під назвою «Така історія»
«Радио Вести» оновило історичну програму, яка виходить тепер під назвою «Така історія»
В осінньому сезоні «Радио Вести» представляє слухачам оновлену історичну програму - «Така історія», яка змінила назву, концепцію і ведучих ефіру. Про це повідомляє прес-служба радіостанції.

 

Виходитиме програма, як і раніше, о 21.00 щопонеділка.

 

Концепція історичної програми зазнала змін - відтепер ефір буде присвячений не одній конкретній події, особистості або епосі, а історичним паралелям і процесам взаємодії, аналізувати які ведучі і гості будуть, відштовхуючись від календарних дат.

 

Ведучі - Олексій Зарахович і Костянтин Дорошенко, які також ведуть інтелектуальну програму «Поза контекстом». Останній відомий слухачам по ефірах «Культ Дорошенко» і «Війна світів».

 

«Історія існує тільки як всесвітня. Тут я згоден з видатним ученим ХХ століття, творцем інституту україністики при Гарварді Омеляном Прицаком, брати участь у семінарах якого мені пощастило на початку 90-х. Підручники фіксують події і акценти, значимі з точки зору тих чи інших народів або режимів. Але куди більше поживи для роздумів дає погляд на історичний процес крізь межі простору і часу. Разом з експертами, кращими істориками та історіософами ми будемо зіставляти. У живій розмові, сподіваюся, вдасться вийти на небанальні оцінки та висновки, цікаві для слухача, що дозволять йому активізувати власний процес мислення», - сказав Костянтин Дорошенко.

 

«Ми звикли сприймати історію як ланцюжок подій, що йдуть одна за одною через кому. У послідовності ми намагаємося вгадати задум - як завжди безуспішно. Виявляється, що історія читається не тільки зліва направо і справа наліво - вона існує в одночасності. Виявити зв'язок між подіями, віддаленими на століття і навіть тисячоліття, значить, виявити логіку і невипадковість події. Значить, виявити задум», - зазначив Олексій Зарахович.

 

Як писала «Детектор медіа»,  3 вересня на «Радио Вести» почала вихід авторська програма економіста і публіциста Андрія Блинова.

 

У серпні стало відомо, що одну з програм «Радио Вести» вестиме Павло Шеремет. Щосуботи з 10 до 13 години він буде вести активний діалог зі слухачами.

 

Загалом в осінньому сезоні на «Радио Вести» стартують програми з новими ведучими - Миколою Вереснем, Павлом Шереметом та Славою Вардою.

 

31 серпня стало відомо, що посаду програмного директора «Радио Вести» обійняла Ірина Сінченко. Також у серпні головним редактором «Радіо Вести» призначений Валерій Калниш, а генеральним продюсером - Юлія ЛитвиненкоОлександр Іллерицький, який раніше обіймав раніше посаду генпродюсера радіостанції і брав участь в її створенні, залишив свою посаду через закінчення терміну контракту, укладеного з медіахолдингом «Вести Украина». Іскандер Хісамов пішов з посади головного редактора радіостанції за власним бажанням.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2391
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду