Президент ФІФА за заниженою вартістю продав права на телетрансляцію двох Мундіалів - ЗМІ

Президент ФІФА за заниженою вартістю продав права на телетрансляцію двох Мундіалів - ЗМІ

14 Вересня 2015
2602
14 Вересня 2015
09:04

Президент ФІФА за заниженою вартістю продав права на телетрансляцію двох Мундіалів - ЗМІ

2602
Президент ФІФА за заниженою вартістю продав права на телетрансляцію двох Мундіалів - ЗМІ
Президент ФІФА за заниженою вартістю продав права на телетрансляцію двох Мундіалів - ЗМІ

Журналісти швейцарського телеканалу SRF оприлюднили документи, які підтверджують, що президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер у 2005 році продав за заниженою вартістю права на телевізійне висвітлення двох чемпіонатів світу - 2010 року в ПАР і 2014 року в Бразилії колишньому віце-президентові ФІФА і колишньому главі Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ) Джеку Уорнеру. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на французький телеканал FranceTVinfo.

 

«Журналісти телеканалу SRF опублікували документи, які підтверджують, що президент Міжнародної федерації футболу в 2005 році за заниженою вартістю продав права на телетрансляцію ЧС-2010 і ЧС-2014», - повідомляє ЗМІ.

 

У прямому ефірі швейцарського телеканалу журналісти продемонстрували контракт, з якого випливає, що тринидадець Джек Уорнер придбав права на телетрансляцію двох чемпіонатів світу за загальну суму 600 тис. дол. Зокрема, за 250 тис. дол. Чемпіонат світу-2010 і за 350 тис. - Чемпіонат світу-2014. Під угодою стоять підписи Йозефа Блаттера і Джека Уорнера.

 

За оцінками експертів, реальна вартість проданих прав більша на 95%. Зокрема, ініціатор створення цільової групи з реформування ФІФА, австралійський підприємець Джеймс Фуллер вважає, що проданий пакет прав на телетрансляції становить лише 5% від її ринкової вартості. За його словами, це перший оприлюднений доказ корупції Йозефа Блаттера. Телеканал SRF стверджує, що права на трансляцію Джек Уорнер, який очолював на той момент КОНКАКАФ, перепродав за ціною від 15 до 20 млн дол.

 

Раніше повідомлялося, що швейцарська влада отримала понад 100 повідомлень щодо підозрілої банківської діяльності, пов'язаної з рішеннями ФІФА про надання Росії та Катару права на проведення в 2018 і 2022 роках Чемпіонату світу з футболу.

 

Нагадаємо, що торік у травні Джек Уорнер, звинувачений у шахрайстві та корупції, був заарештований. Тоді ж у Цюріху (Швейцарія) було затримано сімох високих чиновників ФІФА. Водночас проти Йозефа Блаттера поки не висунуто жодних звинувачень, він навіть на п'ятий термін переобрався на президентство в ФІФА. І хоча мусив оголосити про відставку майже одразу ж після переобрання, нині активно намагається зберегти свій пост. Наприкінці липня Йозеф Блаттер разом з Володимиром Путіним взяв участь в офіційній церемонії жеребкування відбірного турніру до Чемпіонату світу 2018 у Стрельні під Петербургом (Росія).

 

«Детектор медіа»

Фото -  телеканал FranceTVinfo

 


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2602
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду