Star Media знімає два форматні серіали, хоче купити формат The Affair та опановує нові жанри

Star Media знімає два форматні серіали, хоче купити формат The Affair та опановує нові жанри

12 Вересня 2015
2616
12 Вересня 2015
18:40

Star Media знімає два форматні серіали, хоче купити формат The Affair та опановує нові жанри

2616
Star Media знімає два форматні серіали, хоче купити формат The Affair та опановує нові жанри
Star Media знімає два форматні серіали, хоче купити формат The Affair та опановує нові жанри

Українсько-російська кінокомпанія Star Media зняла два форматні серіали - «25-та година» і «Закохані жінки», а нині веде переговори про купівлю формату американського серіалу The Affair («Роман»). Про це повідомив генеральний продюсер Star Media Юрій Мінзянов (на фото) 11 вересня, на скринінгу нових серіалів від учасників ініціативної групи «#Кінокраїна», що відбувся в рамках медіафоруму Kiev Media Week.

 

«Ми зовсім нещодавно зайнялися форматами. У нас було "Подвійне життя", тепер є "25-та година", і "Закохані жінки"», - розповів пан Мінзянов. «Найголовніше в кіновиробництві - ідея. Якщо є класна ідея, ти завжди зможеш знайти інвестиції. Не від хорошого життя ми починаємо знімати формати. Коли я перестав отримувати гарні захопливі сценарії, довелося звертатися до форматів», - пояснив він.

 

У січні 2015 року голова ради директорів Star Media Влад Ряшин заявляв про наміри компанії адаптувати американський детективний серіал «Менталіст». Нині Юрій Мінзянов повідомив, що Star Media хоче придбати формат американського серіалу The Affair («Роман») - драми про подружню зраду, в якій кожен епізод показується з погляду різних персонажів. Оригінальний серіал транслюється на телеканалі Showtime, що входить до складу корпорації CBS. До речі, цей формат було представлено на конференції Format Show, що пройшла в рамках Kiev Media Week 7 вересня. «Ми хочемо замахнутися на Affair, відомий американський серіал. Компанія CBS на словах обіцяла нам його дати», - повідомив генеральний продюсер Star Media.

 

Юрій Мінзянов розповів і про плани Star Media опановувати нові жанри: «Зараз я знімаю пілот фантастичної комедії "Батарейки не прилагаются". Це жанр новий для нас, незвичний. Ми сподіваємося, що він сподобається глядачам. Я прихильник того, щоб розвивати нові жанри. Коли я бачу, що в ефірі йде одне й те саме, довга одноманітна жвачка, мені не хочеться вмикати телевізор, тому останнім часом я його вмикаю, тільки коли йде футбол. Ми поставили собі за мету пошук нових жанрів. Хочемо спробувати історичний жанр. Це те, чого глядач не бачить на наших екранах і що бачить західний глядач на кабельних каналах. Я не кажу, що ми щось у стилі "Ігор престолів" спробуємо. Але поставили за мету знаходити і розвивати нові жанри, щоб глядач не сумував. Мені шкода глядачів і хочеться робити щось нове, свіже, оригінальне».

 

На скринінгу 11 вересня Star Media презентували три нові майже завершені серіали - «25-та година», «Закохані жінки» та «Маестро».

 

«25-та година» - це адаптація однойменного німецького формату. В оригіналі серіал має лише вісім епізодів, адаптація від Star Media - 12 серій. «Наші сценаристи спробували його закінчити і додумували історію», - розповіла продюсер Star Media Лариса Журавська.

 

За жанром «25-та година» - кримінальна драма з елементами фантастики, однак творці адаптації вирішили зробити історію більш мелодраматичною. Головна героїня - журналістка Анна - завжди всюди запізнюється. Одного разу їй вдається врятувати онука годинникаря, який на знак вдячності подарував їй годинник, що дає Анні змогу повертати час назад і змінювати хід подій. З допомогою цього годинника вона намагається врятувати свого сина.

 

«В основі сюжету - історія сім'ї. Фантастику і містику ми намагалися зробити реальною. Ближче до кінця ми побачимо, що це певні властивості мозку героїні - вона передбачає події та намагається їх змінити. Але найбільш несподіваним буде фінал», - анонсувала пані Журавська.

 

Зйомки серіалу проходили в Києві, у ролях - російські та українські актори. Серіал поки що не продано жодному з українських телеканалів.

 

«Закохані жінки» - це британський формат Mistresses («Коханки») корпорації BBC, відомий за американською адаптацією. Він розповідає про особисте життя чотирьох подруг, яким трохи за 30. Робоча назва проекту Star Media теж мала назву «Коханки», але в процесі роботи була змінена. «Ми одразу вирішили, що в нашій країні слово "коханки" ріже вухо. Я довго думав і шукав адекватну назву, яка передасть суть. І згадав давній фільм 1968 року Кена Рассела «Закохані жінки». Мені здалося, що ця назва дуже пасує. Тому ми її залишили», - розповів продюсер проекту Юрій Мінзянов.

 

«Ми починали роботу над цим проектом давно, ще у 2013 році, довго вели переговори з BBC.Я чекав реакції BBC на наш продукт. Ми їм показали першу серію. На щастя, їм сподобалося і вони сказали, що в чомусь ми навіть перевищили американських серіальників. Кастинг їм дуже сподобався, картинка. Думаємо в перспективі продовжувати працювати з BBC», - розповів пан Мінзянов.

 

Зйомки серіалу проходили в Києві та Одесі. Усі головні ролі виконують російські акторки.

 

Ще один новий серіал Star Media - 12-серійний «Маестро» - не є адаптацією. Проект знімався в Одесі та Львові з російськими та українськими акторами, а дія його відбувається в Одесі 1986 року. Головний герой - молодий хлопець Павло - збирається заробити грошей на квартиру, щоб одружитися на коханій дівчині. Але на його шляху трапляється аферистка Лєра, яка перевертає його життя шкереберть.

 

«Наш проект показує, як кохання буває злим. Правильний хлопець, закохавшись в аферистку, може переступити межу моралі. Головний герой - маестро, барабанщик. Але в кінці ви самі визначите, хто ж є маестро. Зрештою, він робить правильний вибір - присвячує життя музиці», - розповіла продюсер Star Media Рита Гребенчикова.

 

У фільмі багато музики, на яку виділено суттєвий бюджет: як хіти 80-х, так і оригінальна музика, написана для музичного гурту, в якому грає головний герой.

 

Режисер «Маестро» Едуард Паррі зняв інший успішний серіал Star Media «Шулер». Над сценарієм працюють ті ж автори, що й над «Шулером», в основі знов-таки лежить книга Анатолія Барбакару. «Сподіваємося, що з атмосферою Одеси й одеським гумором і колоритом наш проект знайде вдячного глядача», - додала пані Гребенчикова.

 

Бюджет своїх проектів Star Media не розголошує. Однак Юрій Мінзянов зауважив, що цього року через кризу та законодавчі обмеження працювати стало набагато складніше: «Я вперше цього року відчув, що таке крутитися. Якщо раніше ми жили більш спокійним життям, то цього року відчувається холодок по спині. Усе дуже непросто».

 

Як відомо, раніше більшість своїх проектів Star Media продавала спершу російським телеканалам, а вже після цього знаходила покупців на українському ринку. В Україні останнім часом проекти Star Media виходили здебільшого на телеканалі «Інтер». На запитання «Детектор медіа», чи є вже домовленості з покупцями щодо трьох представлених на скринінгу проектів, Юрій Мінзянов відповів: «Дійсно, раніше була ситуація, коли ми продавали спершу на російський ринок, а потім шукали українського партнера. Зараз ситуація змінилася. Поки я не можу вам сказати щодо всіх трьох проектів, на яких каналах вони вийдуть. Є інтерес щодо "Закоханих жінок" у Росії, і в Білорусі, і в Казахстані - вони люблять наш продукт. Щодо іншого - усе досить туманно». Тим часом на російських кіносайтах вказано, що прем'єра серіалу «25-та година» відбудеться на російському «Первом канале» у 2015 році.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2616
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду