Film.ua знімає українськомовний серіал «Черговий лікар» для каналу «Україна»

Film.ua знімає українськомовний серіал «Черговий лікар» для каналу «Україна»

12 Вересня 2015
4101
12 Вересня 2015
13:43

Film.ua знімає українськомовний серіал «Черговий лікар» для каналу «Україна»

4101
Film.ua знімає українськомовний серіал «Черговий лікар» для каналу «Україна»
Film.ua знімає українськомовний серіал «Черговий лікар» для каналу «Україна»

Кінокомпанія Film.ua знімає українськомовний медичний серіал «Черговий лікар» у жанрі медичної драми для каналу «Україна». Майбутній проект презентувала продюсер Film.ua Ірина Костюк (на фото) 11 вересня, під час скринінгу нових серіалів від учасників ініціативної групи «#Кінокраїна», що відбувся в рамках медіафоруму Kiev Media Week.

 

«З усього лайнапу наших продуктів це єдиний україномовний серіал, за що особлива вдячність каналу "Україна", який на це наважився. Для них це ризикований крок, бо аудиторія каналу переважно зосереджена на сході», - зауважила пані Костюк. На її думку, перші п'ять хвилин перегляду глядачі каналу звикатимуть до мови, але вони швидко «втягнуться» завдяки міцному сюжету та інтризі. «Ми дуже стараємося, щоб мова була живою, щоб не надто літературною», - додала продюсер.

 

«Черговий лікар» - це медична драма, вертикальний серіал. У фільмі є чотири головних герої-лікарі, і в кожній серії розглядаються два медичні кейси двох із них, кожному з яких приділено рівну кількість часу. Другорядними персонажами виступають головний лікар лікарні, медсестри, адміністратор - усі вони «горизонтальні» персонажі. «Вертикальними» персонажами в кожній із серій виступають пацієнти лікарів.

 

У проекті знімаються виключно українські актори. Одну з головних ролей грає актор театру, кіно та дубляжу Михайло Жонін. Шоуранером серіалу є Юлія Міщенко - відома також як лідерка музичного гурту «Таліта Кум».

 

За словами пані Костюк, «Черговий лікар» - малобюджетний серіал, який розраховувався для офпрайму. «Але якщо ми таку якість картинки і сюжету підтримаємо в подальших серіях, канал може показувати його і в прайм», - зауважила вона. Перший сезон налічуватиме 40 серій, Film.ua розраховує, що канал замовить і подальші сезони.

 

На прохання «Детектор медіа» Ірина Костюк розповіла про історію створення проекту: «Ще рік тому ми проаналізували ринок і виявили, що незаповненою була ніша медичного вертикального серіалу. Я передивилася всі формати, які були на ринку. Спершу ми хотіли робити scripted reality (ігрове реаліті, суміш серіалу та реаліті. - ТК). Підготували кілька розробок на папері та запропонували їх кільком каналам. Але наші канали зацікавити паперами складно. Коли в нас були вже кілька розробок, ми були готові профінансувати пілот, і тут так співпало, що ТРК "Україна" відгукнулася, що готова профінансувати пілот. Ідея виросла зі scripted reality й переросла в серіал. Знаю, що "1+1" теж працює над медичними серіалами (60-серійна медична драма «Центральна лікарня» за новозеландським форматом Shortland Street. - ТК). Очевидно, ми мислили в одному напрямку, адже ідеї витають у повітрі. Серіал - це наша власна розробка. Ми передивилися багато форматів, і коли прийшли купувати один з них, виявилося, що його вже купив "1+1"».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4101
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду