«Укрпошта» розпочала переговори з  газетярами щодо тарифів на доставку преси

«Укрпошта» розпочала переговори з газетярами щодо тарифів на доставку преси

17 Серпня 2015
2004
17 Серпня 2015
15:21

«Укрпошта» розпочала переговори з газетярами щодо тарифів на доставку преси

2004
«Укрпошта» розпочала переговори з  газетярами щодо тарифів на доставку преси
«Укрпошта» розпочала переговори з  газетярами щодо тарифів на доставку преси

Очільники галузевих та професійних організацій преси на зустрічі, на якій обговорювалися питання негативного впливу подорожчання доставки преси та можливості його зменшення, домовилися про регулярні консультації з керівництвом державного підприємства-монополіста «Укрпошта». У переговорах з в.о. генерального директора УДППЗ «Укрпошта» Ігорем Ткачуком взяли участь генеральний директор Української Асоціації Видавців Періодичної преси (УАВПП) Олексій Погорєлов, перший секретар Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко, голова Української гільдії головних редакторів ЗМІ Віталій Адаменко, директор ДП «Преса» Валерій Герасименко та головний консультант головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України, секретар НСЖУ Олександр Бухтатий, повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

В.о. генерального директора УД ППЗ «Укрпошта» Ігор Ткачук наголосив, що поштове підприємство змушене піднімати тарифи на доставку преси у 2016 році, оскільки ці послуги є надзвичайно збитковими.

 

Представники громадських організацій, що представляють інтереси медіаринку, визнали, що «Укрпошта» має право на реалізацію ефективної тарифної політики, однак наголосили, що видавці прагнуть будувати партнерські стосунки з національним оператором поштового зв'язку.

 

За словами першого секретаря НСЖУ Сергій Томіленка, обурення редакторів ЗМІ викликало оприлюднення проекту нових тарифів на доставку на сайті Мінінфраструктури без попередніх консультацій з громадськими організаціями та видавцями. Також нарікання викликає намір «Укрпошти» підняти вартість (у відсотках) на доставку місцевих видань більше, ніж для загальнодержавних ЗМІ.

 

Підсумком наради стала домовленість учасників збиратися регулярно - орієнтовно, 4 рази на рік, для обговорення можливостей спільних дій для збільшення продажів та передплати на пресу, а також для обговорення інших актуальних питань для розвитку ринку ЗМІ в Україні.

 

Водночас, за пропозицєю НСЖУ досягнуто домовленість про нову зустріч наприкінці серпня керівництва «Укрпошти» з головними редакторами загальнонаціональних та місцевих газет, на якій будуть обговорюватись тарифи на доставку преси у 2016 році.

 

Нагадаємо, 8 липня Міністерство інфраструктури оприлюднило проект наказу «Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою».  22 липня Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) та Національна спілка журналістів України (НСЖУ) звернулись до міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, протестуючи проти можливого підвищення вартості доставки преси. 

 

Водночас ДП «Укрпошта» заявило , що є ініціатором проекту цього наказу. Необхідність підвищення цін на послуги зв'язку в установі обґрунтували зростанням цін на товари, послуги, енергоносії, освітлення та опалення за останній рік.

 

За оцінками УАВПП та НСЖУ, за умови підписання цього наказу збільшення вартості доставки для місцевих ЗМІ складе близько 122%. Асоціація закликала всі ЗМІ приєднатись до обговорення проблеми підвищення цін на доставку преси  та пропонує редакціям надсилати свої листи на адресу Прем'єр-міністра України і на власних розрахунках продемонструвати вплив нових тарифів. За детальною інформацією та консультаціями можна звертатися до офісу УАВПП.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2004
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду