Закінчилися зйомки українського фільму «Моя бабуся Фані Каплан»

Закінчилися зйомки українського фільму «Моя бабуся Фані Каплан»

13 Серпня 2015
2752
13 Серпня 2015
17:26

Закінчилися зйомки українського фільму «Моя бабуся Фані Каплан»

2752
Закінчилися зйомки українського фільму «Моя бабуся Фані Каплан»
Закінчилися зйомки українського фільму «Моя бабуся Фані Каплан»

Нещодавно у Києві добігли кінця зйомки художнього фільму Олени Дем'яненко «Моя бабуся Фанні Каплан». Про це виданню Cultprostir розповів сценарист стрічки Дмитро Томашпольський.

 

Нагадаємо, стрічка оповідає про маловідомі сторінки біографії знаної революціонерки-терористки Фані Каплан, яка здійснила замах на життя Володимира Леніна 30 серпня 1918 року. Головну роль у фільмі виконала українська актриса Катерина Молчанова, Леніна зіграв російський актор Олексій Девотченко, також серед акторів фільму - відомий український кінорежисер Мирослав Слабошпицький. Виробництво фільму здійснює «Кінокомпанія Гагарін-медіа» за підтримки Держкіно України.

 

«У найближчі кілька місяців відбудеться монтаж і озвучування фільму. Повне закінчення виробництва планується в грудні цього року. Київ - прекрасне кінематографічне місто. Тут можна знімати все. Наприклад, сибірську каторгу або Кремль. Будь-який історичний період, наприклад, початок минулого століття наші художники відтворили в самому центрі Києва», - розповів пан Томашпольський.

 

Він додав, що в сценарному портфелі компанії «Гагарін-медіа» є ще кілька сценаріїв, в тому числі - для ТБ. «Наша студія завжди орієнтується на проекти, націлені на глядацький успіх. Сподіваємося найближчим часом приступити до роботи над новими фільмами. В тому числі, над дуже цікавими телевізійними серіалами», - розповів він.

 

Зйомки фільму «Моя бабуся Фані Каплан» проходили в Києві та Одесі протягом року з перервами. Як писала «Детектор медіа» у грудні минулого року, виробництво було тимчасово призупинено у зв'язку з браком фінансування та загибеллю за нез'ясованих обставин російського актора Олександра Девотченка. 5 листопада актора і громадського активіста, який виступав на підтримку України, виявили мертвим на його зйомній квартирі у Москві.

 

Як писала «Детектор медіа», Дмитро Томашпольский та Олена Дем'яненко з проектом «Моя бабуся Фанні Каплан» здобули приз компанії Megogo як переможці секції Work In Progress цьогорічного Одеського міжнародного кінофестивалю. Приз передбачає право показу стрічки в онлайн-кінотеатрі Megogo.Net - тут буде представлено іншу стрічку Дмитра Томашпольского й Олени Дем'яненко «F63.9 Хвороба кохання».

 

Кінопроект «Моя бабуся Фані Каплан» здобув третю премію Конкурсу на найкращий спільний повнометражний кінопроект країн-учасниць СНД, що відбувся в рамках XXII Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви та Естонії «Кіношок».

 

У червні видання «Дуся» публікувало репортаж зі зйомок фільму.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2752
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду