68% жителів України читають друковані ЗМІ – дослідження рекламного агентства ARR

10 Серпня 2015
4188
10 Серпня 2015
15:13

68% жителів України читають друковані ЗМІ – дослідження рекламного агентства ARR

4188
68% жителів України читають друковані ЗМІ – дослідження рекламного агентства ARR

За даними досліджень рекламного агентства ARR, проведених у березні-квітні 2015 року, 68% жителів України читають газети. Це на 9% більше, ніж кількість регулярних користувачів інтернету - 59% по країні (дані ІнАУ, 5/2015). Про це йдеться на сайті Sostav.ua.

 

«Понад 70% українців регулярно, кілька разів на тиждень, витрачають гроші на покупку газет - їм подобається зміст видання, подобається тримати в руках газету. Відданість українців до друкованого слова можна пояснити. Інтернет-експансія дала можливість будь-кому стати автором», - зазначається в дослідженні.

 

За інформацією агентства, перетворившись на доступне і демократичне середовище, інтернет дещо втратив об'єктивність і професіоналізм. ARR стверджує, що преса намагається дотримуватися професійних стандартів - перевіряти факти, уникати тенденційності та емоційності, і, поступаючись в оперативності інтернету, виграє виваженістю позиції і якістю інформації. За даними ARR, більше половини респондентів, довіряють локальним друкованим виданням.

 

ARR заявляє, що у Вінниці «прихильників» видань - 96%, вони читають газети від одного до декількох разів на тиждень. У Дніпропетровську, Миколаєві та Києві - 79% тих, хто читають друковані ЗМІ, в Івано-Франківську - 77%, в Луцьку та Кіровограді - 92%.

 

За даними ARR, читачі газет і журналів - люди сімейні, з вищою і середньою освітою, співробітники заводів і компаній, підприємці, службовці держсектора. «Саме вони складають цільову аудиторію FMCG бізнесу. Читають суспільно-політичні газети, як регіональні, так і національні з регіональними "сторінками" - це актуально для просування товарів масового попиту. Для просування специфічної продукції, для b2b бізнесу цікава спеціалізована преса. Прив'язка видання до локальних подій значно підвищує ефективність комунікації з читачами - адже жителям регіону важливі, насамперед, місцеві новини», - зазначається в дослідженні.


Агентство стверджує, що при загальному падінні і реструктуризації рекламного ринку України реклама в пресі залишається ефективним інструментом просування. Експерти рекламного ринку оцінюють обсяг реклами в газетах 2015 в 600 млн. грн. Це на 225 млн. грн. більше обсягу спонсорських послуг в 2015 році.

 

Агентство ARR виступило з ініціативою для рекламодавців «Програма підтримки національного виробника». «В рамках проекту українські підприємці можуть розмістити PR та іміджеву рекламу в локальних і національних виданнях зі знижкою в 50%. Більше 50 видань готові сприяти українським компаніям у розвитку їх бізнесу. Досвід показує, що регіональна реклама протягом місяця збільшує продажі на 25 і більше%», - йдеться в публікації.

 

агадаємо, Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) та Національна спілка журналістів України (НСЖУ)  звернулись до міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, протестуючи проти можливого підвищення вартості доставки преси. Організації заявили, що 8 липня Міністерство інфраструктури, без консультацій з медіаспільнотою, оприлюднило проект наказу «Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою».

 

За оцінками УАВПП та НСЖУ, за умови підписання цього наказу збільшення вартості доставки для місцевих ЗМІ складе близько 122% і призведе до зменшення продажів тиражів місцевої преси (газети) до 40%,  загальнонаціональної преси (газети) - близько 20%, журналів - понад 20%. УАВПП і НСЖУ заявляють, що рішуче засуджують таке рішення фінансових проблем УДППЗ «Укрпошта», адже досвід минулих років показав, що збільшення вартості послуг з доставки преси не має зв'язку з підвищенням якості її доставки.

 

Як повідомили «Детектор медіа» в прес-службі підприємства поштового зв'язку, ініціатором проекту наказу Міністерства інфраструктури про затвердження нових тарифів на приймання та доставку преси за передплатою стало ДП «Укрпошта». В «Укрпошті» зазначили, що у разі затвердження проекту наказу, зміна тарифів на доставку преси відбудеться з 1 січня 2016 року.  «У середньому для споживачів зміна вартості газет та журналів становитиме 10%», - повідомили в прес-службі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4188
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду