UMH Group: Forbes намагається розірвати ліцензійну угоду на штучних підставах

UMH Group: Forbes намагається розірвати ліцензійну угоду на штучних підставах

9 Серпня 2015
5447
9 Серпня 2015
09:41

UMH Group: Forbes намагається розірвати ліцензійну угоду на штучних підставах

5447
UMH Group: Forbes намагається розірвати ліцензійну угоду на штучних підставах
UMH Group: Forbes намагається розірвати ліцензійну угоду на штучних підставах
В UMH Group прокоментували заяву Forbes Media щодо заборони для медіаходингу використовувати бренд Forbes та домен forbes.ua.
 
Як ідеться у повідомленні прес-служби UMH Group, такі дії українська сторона розглядає як спробу штучно створити підстави для припинення ліцензійного договору.
 
«На початку цього року, внаслідок подання заяви про застосування забезпечувальних заходів арбітражному суду в США, УМХ забезпечило право продовжити випуск журна-ла «Форбс Україна», а також використання доменного імені forbes.ua. Це право залишається непорушним», - наголошується в заяві UMH Group.
 
А включення американським урядом власника UMH Group Сергія Курченка до переліку осіб, проти яких застосовуються санкції, в UMH Group не вважають підставою для розірвання ліцензійного договору. 
 
«Включення пана Курченко в список осіб, на яких поширюються санкції США від 30 липня 2015 року, не впливає на права УМХ продовжувати видавати журнал і користуватися торговою маркою Forbes, - ідеться в повідомленні прес-служби. - УМХ оплатив це право до кінця 2018 року і має право продовжувати її використання».
 
Нагадаємо, 8 серпня компанія Forbes Media в особі старшого віце-президента з корпоративних комунікацій Forbes Мії Карбонелл заявила, що UMH Group більше не має права використовувати бренд Forbes, а також контент цього видання.  

«Відповідно до розпорядження американського уряду, Forbes 6 серпня 2015 року вжив усіх заходів, щоби відмовити «Forbes Україна» в доступі до контенту та бренду. У зв'язку з цим Forbes більше не надає UMH Group права використовувати бренд Forbes для сайту UMH та доступу до домену forbes.ua», - зазначила пані Карбонелл.
 

Як повідомляла «Детектор медіа», 7 серпня припинив працювати сайт української версії журналу Forbes forbes.ua: він узагалі недоступний для користувачів. Натомість матеріали видання тепер розміщуються за адресою forbes.net.ua. При цьому переадресації зі старого сайту на новий не відбувається.

 

Навесні 2014 року стало відомо, що американський видавничий дім Forbes відкликає ліцензію на випуск української версії журналу Forbes у компанії UMH Group. Згідно з офіційним листуванням юристів, «асоціація з "Forbes Україна" під керівництвом Сергія Курченко завдала шкоди престижу бренду Forbes і заплямувала товарний знак Forbes».

 

В офіційній заяві, поширеній 1 квітня 2014 року, UMH Group заявила, що видання журналу «Forbes Украина» продовжується «на законних підставах, відповідно до умов ліцензійної угоди і за узгодженням з власником брендуForbes Media LLC (США)».

 

Згодом ІТАР-ТАРС із посиланням на власні джерела в UMH повідомила, що процес відкликання ліцензії у «Forbes Украина» може тривали понад рік, оскільки за умови появи розбіжностей це можливо зробити лише через третейський суд в Нью-Йорку.

 

Сергій Курченко придбав «Український медіа холдинг» у 2013 році. 5 листопада 2013 року власник групи компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергій Курченко і засновник, президент UMH group («Український медіа холдинг») Борис Ложкін оголосили про дострокове закриття угоди з купівлі компаніями пана Курченка 99,9% акцій UMH group. Одразу після цього 14 працівників сайту й журналу «Forbes Украина» подали заяви про звільнення через спроби змінити редакційну політику видання.

 

«Детектор медіа» 
  
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5447
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду