Netflix покаже восени документальний фільм «Зима у вогні» про Євромайдан

Netflix покаже восени документальний фільм «Зима у вогні» про Євромайдан

7 Серпня 2015
2478
7 Серпня 2015
12:17

Netflix покаже восени документальний фільм «Зима у вогні» про Євромайдан

2478
Netflix покаже восени документальний фільм «Зима у вогні» про Євромайдан
Netflix покаже восени документальний фільм «Зима у вогні» про Євромайдан

Ізраїльський продюсер, режисер, актор, сценарист, президент компанії New Generation Films (Голлівуд, США) Євген Афінеєвський працює над документальним фільмом «Зима у вогні: українська боротьба за свободу» для американської платформи Netflix, яка надає онлайн-доступ до фільмів та серіалів у форматі потокового відео та має понад 60 мільйонів клієнтів. Про це повідомляє видання Variety.

 

Прем'єра стрічки відбудеться 9 жовтня, коли її буде відкрито для трансляції по усьому світу.

 

«Фільм показує 93 дні заворушень в Україні в 2013 та 2014 роках в той час, коли студентські демонстрації, які підтримували європейську інтеграцію, перетворилися на жорстоку революцію, яка прагнула відсторонення президента Януковича від влади», - анонсує Variety.

 

 

Netflix вважає за честь показати стрічку про український Євромайдан. «Євген створив кіно, присвячене героїзму, духу та стійкості українських людей, - сказала Ліза Нішімура, віце-презідент відділу документальних програм каналу. - Створення платформи для поширення його потужного нарративу - це честь для нас».

 

Створюючи цей фільм, Євген Афінеєвський та його команда брали інтерв'ю у протестувальників, активістів, медичних працівників, митців та представників духовенства, які представляли різні покоління, соціальні прошарки, національності та релігії, включно з 12-річним волонтером. «Зима у вогні» документує боротьбу українських протестувальників, які стояли на своєму, не дивлячись на кровопролиття, відчай та тяжкі умови.

 

«Коли ми знімали неймовірно жорстокі атаки поліції на неозброєних громадян, ми не думали про те, як зробити найкращий кадр, для нас було важливо лише показати те, яким чином рух може назавжди змінити країну і життя його учасників», - сказав пан Афінеєвський.

 

Документальний фільм знімається на замовлення Netflix Євгеном Афінеєвським і Деном Толмором та UkrStream.TV, SPN Productions в асоціації з Passion Pictures, Campbell Grobman Films та Rock Paper Scissors Entertainment. Виконавчими продюсерами виступили Джон Беттсек, Латі Гробман, Кріста Кемпбел, Ліза Нішімура, Адам Дель Део, Ангус Уолл, Девід Дінерштейн, Ендрю Руеманн, Денніс Л.Когод, Надін Хапсаліс-Когод і українець Богдан Батрух.

 

«Зима у вогні: українська боротьба за свободу» - третій документальний фільм Євгена Афінеєвського. У якості продюсера він брав участь в адаптації «Злочину і кари» 2002 року за участю Ванесси Редгрейв, Джона Херта і Марго Кіддер. Його дебютом як кінорежисера був фільм «Ой Вей! Мій син гей!» 2009 року.

 

Документальні фільми є постійною часткою оригінальної програми Netflix. Поки Netflix не має наміру показувати «Зиму у вогні» на екранах кінотеатрів - це означає, що фільм не буде відібраний як кандидат на «Оскар», але плани ще можуть змінитися.

 

Нагадаємо, На 72-му міжнародному Венеціанському кінофестивалі буде представлено дві стрічки українських кінорежисерів. Як зазначено у оприлюдненій на сайті програмі, у секції «Поза конкурсом», в якій беруть участь уже визнані автори, демонструватимуться стрічки Сергія Лозниці та Євгена Афінеєвського. Нова документальна стрічка Сергія Лозниці носить назву «Подія» (The Event). Участь у фестивалі вона бере як кінокартина виробництва Голландії та Бельгії. Євген Афінеєвський представить документальну стрічку «Зима у вогні» (Winter on Fire) виробництва України. 2015-го року пан Афінееєвський виступив автором документальної стрічки про події  Революції Гідності «Молитва за Україну».

 

Переклад Мар'яни Заморської

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2478
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду