Друга хвиля дослідження радіослухання в містах 50 тис.+, квітень-липень 2015

Друга хвиля дослідження радіослухання в містах 50 тис.+, квітень-липень 2015

31 Липня 2015
4642
31 Липня 2015
16:23

Друга хвиля дослідження радіослухання в містах 50 тис.+, квітень-липень 2015

4642
«Радіокомітет» оприлюднив дані другої хвилі дослідження радіослухання в містах України з населенням понад 50 тисяч осіб за 2015 рік
Друга хвиля дослідження радіослухання в містах 50 тис.+, квітень-липень 2015
Друга хвиля дослідження радіослухання в містах 50 тис.+, квітень-липень 2015

Нова радіомережа «Українського медіа холдингу» - радіо «Пятница», яке розпочало мовлення 13 лютого на частотах Super Radio та є найбільшою комерційною радіомережею України (55 частот) - вийшла на четверте місце за показником рейтингу мережевих радіостанцій.

 

Про це свідчать дані другої хвилі дослідження, яке здійснює компанія GfK на замовлення міжгалузевого індустріального об'єднання «Радіокомітет». Опитування проводилося з 20 квітня по 12 липня 2015 року. У ньому взяли участь мешканці України з міст із населенням 50 тисяч +, у віці від 12 до 65 років. Вибірка склала 11 951 респонденти.

 

За даними першої хвилі 2015 року, радіо «Пятница» (екс-Super Radio) навіть не входило в топ-10 радіостанцій. Його рейтинги зросли у 2,2 разу (на 0,39 відсоткових пункти).

 

«За рейтингами "Радио Пятница" на 4-му місці, і це чудовий приклад продуманого вибору формату і вільної ніші», - аналізує керівник напрямку «Радіо та преса» компанії GroupM Ігор Романенко.

 

Водночас трійка лідерів за показником рейтингу лишається незмінною - це «Хіт FM», «Шансон» та «Русское радио - Украина».

 

 

 

 

За показником охоплення перше й друге місця продовжують посідати «Хіт ФМ» і «Шансон». А от «Русское радио - Украина» в другій хвилі дослідження повернуло собі третє місце, натомість «Люкс ФМ» опустився з на четверту сходинку.

 

 

 

 

Нова хвиля досліджень свідчить про зростання аудиторії радіо за середньотижневим охопленням, у порівнянні з минулим роком та з попередньою хвилею. За словами Ігоря Романенка, зростання рейтингів у порівнянні з попередньою хвилею практично на всіх радіостанціях зумовлене сезонністю - літо і період відпусток впливає на підсилення уваги до радіо.

 

«У порівнянні з минулим роком рейтинги і позиції станцій змінилися мінімально, що свідчить про стабільність медіа в цілому. А також про те, що провідні радіостанції досить вміло працюють над утриманням слухачів та постійно вдосконалюють свій плей-лист і програмний продукт», - вважає Ігор Романенко.

 

Також, за даними «Радіокомітету», нова хвиля радіодосліджень свідчить про нові позитивні тенденції для радіо. Зокрема про зростання радіослухачів в онлайні та збільшення частки радіослухачів-автомобілістів.

 

За словами Ігоря Романенка, «радіо залишається ефективним і дещо недооціненим медіа, яке добре працює як у зв'язці з іншими медіа, так і самостійно».

 

Нагадаємо, відповідно до уточненого експертного прогнозу обсягів рекламного ринку від Всеукраїнської рекламної коаліції, радіо в цьому році очікує позитивний тренд зростання бюджетів. На думку експертів, це зумовлено як змінами у системі продажів низки ключових гравців, так і тим, що радіо історично недооцінюють.

 

Дослідження Radio Research проводиться компанією GfK Ukraine методом комп'ютеризованого телефонного опитування слухання за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення міжгалузевого індустріального об'єднання «Радіокомітет». Опитування проводиться серед населення міст України чисельністю 50 тисяч і більше, у віці 12-65 років. Дані поточної хвилі дослідження охоплюють період з 20 квітня по 12 липня 2015 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4642
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду