Сьогодні кримськотатарський канал АTR відновив інформаційне мовлення

Сьогодні кримськотатарський канал АTR відновив інформаційне мовлення

20 Липня 2015
2085
20 Липня 2015
18:44

Сьогодні кримськотатарський канал АTR відновив інформаційне мовлення

2085
Сьогодні кримськотатарський канал АTR відновив інформаційне мовлення
Сьогодні кримськотатарський канал АTR відновив інформаційне мовлення

Сьогодні, 20 липня, кримськотатарський телеканал АTR відновив інформаційне мовлення зі студії у Києві. Про це йдеться у спеціальному ролику телеканалу «Zaman - ми повертаємось в ефір».

 

Спочатку в ефірі з'являться лише випуски інформслужби каналу «Заман» (Zaman).

 

 

Нагадаємо, раніше шеф-редактор новин каналу Осман Пашаєв повідомив, що новинні випуски «Заман» на кримськотатарському телеканалі ATR з'являться  в ефірі з 20 липня - після мусульманського свята Ораза-байрам. За його словами, як і раніше, новини виходитимуть тричі на день (о 17.30, 19.30 і 21.30) трьома мовами - кримськотатарською, українською та російською.

 

18 червня, у перший день місяцю Рамадан, кримськотатарські телеканали ATR і Lale, які не отримали після анексії Криму Росією реєстрації за російським законодавством і не мають змоги мовити легально в Криму, відновили супутникове мовлення з Києва (супутник Astra 4A) на підставі чинних ліцензій Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

 

Водночас так званий «голова комітету з інформаційної політики, зв'язку і масових комунікацій» російської окупаційної «Держради Криму» Сергій Шувайников заявив, що журналісти телеканалу АTR, який відновив своє мовлення через супутник з Києва, нестимуть відповідальність, якщо порушать російське законодавство у підготовці своїх матеріалів.

 

Телеканал ATR відстоює право на роботу своїх журналістів у окупованому Криму, наголошуючи, що, за російським законодавством ті можуть вести свою роботу, якщо не здійснюють мовлення. Згодом власник каналу Ленур Іслямов заявив, що ATR продовжить висвітлювати ситуацію у Криму, користуючись архівними матеріалами.

 

Як повідомляло видання «Дуся», на початку липня Осман Пашаєв пішов з «Громадського ТБ» і повернувся на кримськотатарський канал ATR.

 

Сьогодні, 20 липня, стало відомо, що осійський журналіст Айдер Муждабаєв, який у червні звільнився з посади заступника головного редактора газети «Московский комсомолец» і переїхав до Києва, призначений заступником генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова, який також є власником каналу. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив особисто пан Муждабаєв.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2085
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду