Discovery купила права на трансляцію Олімпійських ігор у Європі і створить канал Olympic Channel

Discovery купила права на трансляцію Олімпійських ігор у Європі і створить канал Olympic Channel

1 Липня 2015
2234
1 Липня 2015
12:07

Discovery купила права на трансляцію Олімпійських ігор у Європі і створить канал Olympic Channel

2234
Discovery купила права на трансляцію Олімпійських ігор у Європі і створить канал Olympic Channel
Discovery купила права на трансляцію Олімпійських ігор у Європі і створить канал Olympic Channel

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) продав телевізійні та мультиплатформенні права на трансляцію Олімпійських ігор в період з 2018 по 2024 рік на території Європи компанії Discovery Communications, до якої входить канал Eurosport. Компанії планують разом запустити новий спортивний канал для європейського глядача - Olympic Channel. Про це повідомила прес-служба МОК 30 червня.

 

Discovery Communications отримує ексклюзивні права вартістю в 1,3 млрд євро, які поширюються на всі платформи - ефірне телебачення, платне телебачення, інтернет і мобільне телебачення на 20 мовах в 50 країнах і регіонах Європи, за винятком Росії.

 

Відповідно до вимог МОК компанія Discovery забезпечить як мінімум 200 годин ефірного мовлення в дні літніх Олімпійських ігор і як мінімум 100 годин ефірного мовлення в дні зимових Олімпійських ігор.

 

Корпорація Discovery також отримує право субліцензування на більшості європейських ринків.

 

Як зазначають у прес-службі МОК, компанія Discovery представлена в середньому 10 каналами на кожному з ринків її мовлення, в число яких входить Eurosport, спортивний телевізійний бренд з лідируючим пропозицією в онлайн- і ОТТ-середовищах. Ця база дозволить показати олімпійські трансляції рекордній кількості глядачів - понад 700 млн. з усієї Європи. Крім того охоплення Discovery Communications і Eurosport буде розширено за рахунок доступу до ефірного мовлення та інноваційного партнерства з мовниками та дистриб'юторами.

 

«Це знакова угода між Discovery Communications і МОК, і ми дуже раді, що нашим партнером стане Eurosport -"домашній" канал олімпійських видів спорту в Європі. Досягнуті домовленості забезпечать повний доступ глядачів усієї Європи до трансляцій Олімпійських ігор, у тому числі гарантують можливість безкоштовного перегляду. Discovery Communications і Eurosport поділяють ідеали Олімпійських ігор, олімпійських видів спорту, а також зацікавлені в розвитку олімпійського руху. Прибуток, що буде отримана в результаті укладеного довгострокового партнерства, буде передана МОК на розвиток олімпійського руху та на підтримку спорту в усьому світі», - коментує президент МОК Томас Бах.

 

На базі головного спортивного онлайн-ресурсу Eurosport - порталу eurosport.com та ОТТ-сервісу Eurosport Player Discovery Communications у партнерстві з МОК запустить новий телеканал Olympic Channel для Європи.

 

«Ця угода гарантує, що шанувальники спорту з різних країн Європи зможуть дивитися трансляції, присвячені Олімпіаді і олімпійських видів спорту як під час олімпіад, так і в перервах між ними, вибираючи при цьому зручну для себе платформу», - зазначає пан Бах.

 

У прес-службі МОК зазначили, що наразі майже половина програм Eurosport присвячена олімпійським видам спорту, й зокрема «сильними сторонами каналу традиційно були і залишаються його програми про зимові види спорту, велоспорт, теніс та легку атлетику». У Олімпійському комітеті переконані, що цей факт у поєднанні з новими олімпійськими правами дозволить Discovery Communications і Eurosport забезпечувати глядачів контентом про ці види спорту 365 днів на рік. Телекомпанія отримає широкий доступ до олімпійської символіки, бібліотеки олімпійського відео, а також архіву.

 

«Ми включили Eurosport в свій портфель рік тому, і зараз продовжуємо втілювати в життя довгострокову стратегію з розвитку мовної мережі та посиленню позицій бренду. Укладена угода стало вирішальним кроком на цьому шляху і важливою перемогою для вболівальників - Eurosport має найпотужнішу технічною платформою і здатний транслювати Олімпійські ігри в 50 країнах Європи на 20 мовах. Ми дуже пишаємося співпрацею з однією з найвідоміших і найвпливовіших всесвітніх організацій, яка не тільки організовує найбільшу подію, а й поділяє наше прагнення надихати людей і захоплювати їх за собою, одночасно розважаючи їх», - каже президент Discovery Networks International Джей Бі Перретт.

 

Угода поширюється на XXIII Зимові Олімпійські ігри в Пхенчхані (2018), XXXII Олімпійські ігри в Токіо (2020), а також на Олімпійські ігри 2022 і 2024 років, місця проведення яких поки не визначені.

 

Discovery Communications отримує права, які діють на території всієї Європи, за винятком Росії.  Території дії угоди: Австрія, Азербайджан, Албанія, Андорра, Вірменія, Білорусь, Бельгія, Болгарія, Боснія-і-Герцеговина, Ватикан, Велика Британія**, Угорщина, Німеччина, Греція, Грузія, Данія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Косово, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Македонія, Мальта, Молдова, Монако, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Сан-Марино, Сербія, Словаччина, Словенія, Туреччина, Україна, Фінляндія, Франція **, Хорватія, Чорногорія, Чехія, Швейцарія, Швеція, Естонія.

 

** Тільки в 2022-2024 рр. Права на мовлення в цих країнах на 2018-2020 рр. вже передані Франції, Великій Британії.

 

Нагадаємо, у серпні минулого року компанія Discovery Networks у Центральній та Східній Європі, на Близькому Сході та в Африці (CEEMEA), що є підрозділом Discovery Communications, об'єднала підрозділ дистрибуції з компанією Eurosport International. Рішення про об'єднання підрозділів дистрибуції було прийнято після завершення у травні угоди з купівлі компанією Discovery Communications контрольного пакета акцій компанії Eurosport International.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2234
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду