В Україні почнуть знімати повнометражний фільм за романом Кокотюхи «Червоний»

В Україні почнуть знімати повнометражний фільм за романом Кокотюхи «Червоний»

30 Червня 2015
3724
30 Червня 2015
19:36

В Україні почнуть знімати повнометражний фільм за романом Кокотюхи «Червоний»

3724
В Україні почнуть знімати повнометражний фільм за романом Кокотюхи «Червоний»
В Україні почнуть знімати повнометражний фільм за романом Кокотюхи «Червоний»

На початку 2016 року почнеться підготовчий процес до зйомок повнометражного українського фільму, що стане екранізацією роману Андрія Кокотюхи «Червоний». У якості режисера виступить Ахтем Сеїтаблаєв («Хайтарма»), повідомляє видання «Вести» .

 

Крім зйомок повнометражної стрічки передбачено виробництво також телевізійного формату.

 

Продюсер екранізації «Червоного» - Володимир Філіппов. «Тут взаємодіють Герой Радянського Союзу, колишній льотчик-винищувач, а другий - герой УПА. І того, й іншого заслали в табори за їхні погляди - обидва мріяли і боролися за незалежність України. Суть в тому, що українці завжди мріяли про незалежність, але в досягненні цієї мети вдавалися до радикальних методів», - розказав продюсер.

 

За його словами, в Україні бракує професійних сценаристів. «Є небагато хороших українських сценаристів, і вони працюють на кіноіндустрію інших країн, бо там їм платять пристойні гонорари, не те що у нас», - сказав продюсер.

 

За словами письменника Андрія Кокотюхи, сьогодні у нього вже чотири пропозиції про екранізацію його романів. Зокрема переговори веде режисер Анатолій Матешко («Трубач»).

 

«Відверто кажучи, рівень більшості сценаристів зараз не високий. А в українській сучасній літературі якраз з'явилося чимало хороших творів, які хочеться і можна екранізувати», - сказав у свою чергу Анатолій Матешко.

 

Сам Андрій Кокотюха вважає причинами своєї затребуваності те, що раніше в Україні знімалося знеособлене кіно, а дія його романів відбувається у конкретних містах: «Із сучасних російсько-українських серіалів було незрозуміло, в якому місті відбувається дія. Позначаються тільки Москва або Санкт-Петербург. А глядачеві потрібні впізнавані і чіткі місця і обставини. У голлівудському кіно немає абстрактної поліції, це обов'язково копи з Майамі або Нью-Йорка, і між ними є різниця».

 

Нагадаємо, у червні Державне агентство України з питань кіно на підставі рішення Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно заборонило ще низку російських пропагандистських фільмів.  Під заборону потрапили телесеріал «Пороги», 2014-2015рр., реж. Ю.Разіков , телесеріал «Зозулечка/Жмурик», 2013р., реж. Г. Константинопольський, телесеріал «Наказано знищити: Операція «Китайська скринька», 2009р., реж.С.Бобров; телесеріал «Кобра: Антитерор «Кобра 2», 2003р., реж. І.Апасян; телесеріал «Кобра/Маросейка 12», 2000р., реж. С.Бєлошніков, О.Майоров.

 

Раніше в Держкіно повідомляли, що із серпня 2014 року було відмовлено у видачі, а також анульовано прокатні посвідчення майже 400 фільмам і серіалам російського виробництва. Зокрема, 4 червня у зв'язку із набуттям чинності закону щодо захисту інформаційного телерадіопростору України до переліку заборонених додалися 162 фільми та серіали.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3724
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду