Олександр Денисов і Степан Щербачов прокоментували скарги на показ футболу виключно на платних каналах Ахметова

Олександр Денисов і Степан Щербачов прокоментували скарги на показ футболу виключно на платних каналах Ахметова

24 Червня 2015
5033
24 Червня 2015
23:07

Олександр Денисов і Степан Щербачов прокоментували скарги на показ футболу виключно на платних каналах Ахметова

5033
Олександр Денисов і Степан Щербачов прокоментували скарги на показ футболу виключно на платних каналах Ахметова
Олександр Денисов і Степан Щербачов прокоментували скарги на показ футболу виключно на платних каналах Ахметова

Директор спортивних каналів медіахолдингу «Медіа Група Україна» Олександр Денисов вбачає більше плюсів, ніж мінусів у тому, що матчі Ліги чемпіонів і Ліги Європи будуть транслюватися на закритих платних каналах «Футбол 1» і «Футбол 2». Йому опонує керівник управління спортивних проектів групи «1+1 медіа» Степан Щербачов, який вважає, що більшість телеглядачів через це втратять доступ до футбольних трансляцій.

 

В інтерв'ю сайту «Футбол 24» Олександр Денисов прокоментував скарги частини українських уболівальників з приводу того, що вони не побачать Лігу чемпіонів, Лігу Європи, свої улюблені клуби на загальнодоступних каналах з огляду на те, що правами на трансляції цих єврокубків на наступні три роки володіє «Медіа Група Україна».

 

«Футбольні трансляції - дороге задоволення. І в повному обсязі їх показати може тільки спеціалізований, футбольний канал, яким ми і є, - зазначив пан Денисов. - Ми провели в 2015 році велике дослідження футбольних уболівальників України, було опитано 3000 любителів футболу по всій країні. І ми точно знаємо, що вболівальники раді, що футбол більше не будуть показувати в форматі 4:3. Крім того, вболівальники раді, що нарешті Лігу чемпіонів і Лігу Європи будуть коментувати наші коментатори, що нарешті всі матчі можна буде дивитися в HD-якості. Тому питання - як на це подивитися. Ось все, що я перерахував - це ж плюс? Якщо ми показували, припустимо, в ексклюзиві на «Футбол 1» / «Футбол 2» півфінал Ліги чемпіонів - хтось його не подивився? Всі обговорювали «Барселону», всі без винятку його дивилися».

 

Він запевнив, що частина матчів Ліги чемпіонів і Ліги Європи за участі українських клубів буде транслюватися на ефірному телеканалі «Україна»: «А якщо говорити про конфігурації показу, то у нас є, безумовно, зобов'язання, зокрема перед спонсорами УЄФА - частина матчів буде показувати на ефірному каналі «Україна». Телеканал «Україна», дійсно канал ефірний, який у першій п'ятірці і займає на сьогоднішній день перше місце в рейтингах, тобто це потужний канал, в якому зокрема був зацікавлений і УЄФА. Тому матчі українських клубів будуть показуватися на каналі «Україна». Ці ж матчі будуть показуватися і на каналах «Футбол 1» / «Футбол 2»».

 

У тому ж інтерв'ю пан Денисов згадав і про телеканал «2+2», який у попередні сезони також транслював матчі Ліги чемпіонів і Ліги Європи, оскільки «1+1 медіа» володіла половиною прав, але програла тендер УЄФА на наступні три роки: «От якщо взяти дані цих досліджень (дослідження УЄФА українського телевізійного ринку. - ТК) на прикладі Ліги Європи, то для каналів «Футбол 1» / «Футбол 2» Ліга Європи не була першорядним продуктом. А якщо взяти канал «2+2», то це був для них найважливіший продукт. Про що це говорить: про те, що, якщо назвати речі своїми іменами, виходить, що прибери Лігу Європи - і на «2+2» дивитися нічого. А з каналів «Футбол 1» / «Футбол 2» прибери Лігу Європи - там буде англійська Прем'єр-ліга, міжнародні турніри, матчі збірних і багато іншого».

 

На слова пана Денисова відреагував Степан Щербачов, чий коментар поширила прес-служба «1+1 медіа»: «Прочитав ось радість колеги з приводу того, мовляв, як добре, що у відкритому доступі на «2+2» футболу більше не буде, що тепер весь футбол буде на телеканалах «Футбол 1» і «Футбол 2». Але він не згадав, що його радість не зможуть розділити мільйони українців, оскільки канали є зашифрованими. Тепер більшість українців не зможуть подивитися найкращі матчі Ліги Європи і Ліги чемпіонів, оскільки вони будуть транслюватися в закритому доступі на платній основі. І під час війни група Ріната Ахметова продовжує свою політику, позбавляючи більшість українців можливості дивитися футбол, у тому числі воїнів у зоні АТО».

 

Нагадаємо, що «Медіа Група Україна» належить Рінату Ахметову, який володіє футбольним клубом «Шахтар». «1+1 медіа» належить Ігорю Коломойському, який володіє футбольним клубом «Дніпро».

 

Як писала «Детектор медіа», у вересні 2014 року медіахолдинг «Медіа Група Україна» виграв тендер УЄФА на трансляцію матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи на 2015-2018 роки. Попередні три роки матчі цих єврокубків транслювали паритетно «Медіа Група Україна» та «1+1 медіа».

 

А навесні 2013 року «Медіа Група Україна» придбала права на трансляцію кваліфікаційних матчів збірної України на Чемпіонат Європи-2016 у Франції і Чемпіонат світу-2018 у Росії. Після цього медіахолдинг також виграв тендер на трансляцію матчів фінальної частини «Євро-2016».

 

Також «Медіа Група Україна» має угоди про трансляцію матчів української Прем'єр-ліги із сімома командами з 14 та розраховує збільшити їхню кількіст щонайменше до дев'яти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5033
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду