На ювілейний кінофестиваль «Молодість» організаторам необхідно залучити $ 600-700 тис.

На ювілейний кінофестиваль «Молодість» організаторам необхідно залучити $ 600-700 тис.

24 Червня 2015
1810
24 Червня 2015
16:05

На ювілейний кінофестиваль «Молодість» організаторам необхідно залучити $ 600-700 тис.

1810
На ювілейний кінофестиваль «Молодість» організаторам необхідно залучити $ 600-700 тис.
На ювілейний кінофестиваль «Молодість» організаторам необхідно залучити $ 600-700 тис.

За оцінками генерального директора київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрія Халпахчі, цього року на ювілейний 45-й кінофорум необхідно залучити $ 600-700 тис. Про це він розповів у коментарі «Детектор медіа».

 

 «З огляду на ситуацію в країні, хочеться робити фестиваль хоч і скромним, не купецького розмаху, та повноцінним і для професіоналів, і для глядачів. Але для збереження програми «Молодості» потрібні кошти на переклади фільмів, сплати коштів за права показу. І кожна запрошена зірка - це окремий бюджет», - сказав генеральний директор кінофестивалю.

 

Як уточнив Андрій Халпахчі, минулого року фестиваль пройшов зі скромним бюджетом - $ 300 тис. «В ідеалі, бюджет мав би складати мільйон доларів, однак на такі кошти ми не сподіваємося. Сьогодні й приватні спонсори відчувають проблеми у своєму бізнесі, особливо, якщо він постраждав на сході України», - розповів пан Халпахчі. Він додав, що останні кілька років оргкомітет планує свої заходи й програму, виходячи з наданих коштів, а не навпаки.

 

На його думку, формула формування бюджету «Молодості» могла би повторювати досвід міжнародних кінофестивалів, де 30% коштів вкладає держава, 30% - органи міської влади, 30% - приватні спонсори. Ще 10% надходжень можна залучати від продажу квитків на фестивалі.

 

Під час прес-конференції МКФ «Молодість» 24 червня заступник міністра культури Ростислав Карандєєв повідомив, що цьогоріч фестиваль фінансуватиметься не лише коштами оператора цього проекту - Державного агентства України з питань кіно, а й додатково Міністерством культури. «Запланованої минулого року суми в 450 тис. грн уже недостатньо. Міністерство перегляне фінансування фестивалю», - сказав пан Карандєєв.

 

Інша учасниця прес-конференції, директор департаменту культури Київської міської держадміністрації Діана Попова сказала, що КМДА готова надавати кінофестивалю не лише фінансову підтримку. «Наприклад, ми сприяли організації цієї прес-конференції, що проходить у Музеї Києва», - розповіла вона.

 

Остаточний бюджет ювілейного кінофестивалю «Молодість» стане відомим у вересні.

 

Відповідаючи на запитання «Детектор медіа», Андрій Халпахчі розповів, що «Молодість» не конкурує з Одеським міжнародним кінофестивалем. «Щодо державного фінансування я не бачу конкуренції, - сказав пан Халпахчі. -  Вона існує більше у творчих планах - у пошуку фільмів. Два фільми, які ми хотіли включити до своєї програми, вже потрапили до ОМКФ. Але ця конкуренція підігріває нас і до нової роботи».

 

Нагадаємо, минулого року ОМКФ пройшов без державного фінансування, не залучено його і в 2015-му.

 

Також пан Халпахчі додав: «У нас дуже гарні стосунки з ОМКФ, я збираюся на чотири дні, на які запросили,  поїхати. Одеський фестиваль дуже важливий для цього регіону».

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1810
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду