«UA:Перший» покаже документальний фільм «Я – док» про лікарів у зоні АТО

«UA:Перший» покаже документальний фільм «Я – док» про лікарів у зоні АТО

19 Червня 2015
2171
19 Червня 2015
13:32

«UA:Перший» покаже документальний фільм «Я – док» про лікарів у зоні АТО

2171
«UA:Перший» покаже документальний фільм «Я – док» про лікарів у зоні АТО
«UA:Перший» покаже документальний фільм «Я – док» про лікарів у зоні АТО

22 червня «UA:Перший» покаже документальний фільм власного виробництва «Я - док» про лікарів, які працюють в зоні АТО. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Стрічка вийде в ефірі о 20.05.

 

Автором та режисером фільму виступила Сніжана Потапчук, оператором - Світлана Коваль. «У них на фронті є свій, окремий фронт. Вони не беруть у руки зброю - тільки медичне приладдя. Вони приїхали в зону АТО рятувати і перемагати. Перемагати смерть», - анонсує проект прес-служба .

 

Режисер розповіла, що керівництво запропонувало знімальній групі зняти своєрідне продовження їх попереднього фільму «Я - війна». «Адже у лікарів, санітарів, водіїв швидких - тих, хто виносить поранених із "червоної зони", надає допомогу на місці, возить у лікарні - є своя історія. І в цій стрічці ми спробували її розповісти - вустами самих медиків», - зазначила вона.

 

До стрічки увійшли декілька розмов із медиками. Пані Потапчук зазначає, що творці фільму мали на меті поговорити з лікарями, як із близькими людьми. «Ми поставили перед собою завдання - запитати: "А що у вас болить? Чи болить у вас серце, коли бачите багато поранених? Чи поранена ваша душа?". Бо хоч лікарі й вимикають емоції, коли роблять свою роботу - рятують хлопців, усе одно війна залишає свій відбиток у їхньому серці. І ми питали, що відчувають вони, коли повертаються з лікарні додому чи їдуть на кілька днів з передової до сім'ї у рідні міста. Хотілося щоб глядачі побачили медиків не тільки як професіоналів, а і як людей, адже лікарі, якими б беземоційними, спокійними і суворими вони не були - теж люди, у яких також може щось боліти, і сильно боліти», - розповіла режисер.

 

Сніжана Потапчук також повідомила, що робота над стрічкою «Я-док» тривала три місяці, тому що знімальна група спеціально не відслідковувала, де є поранені чи загиблі, щоб зловити потрібний кадр. «Записати інтерв'ю, поговорити з лікарями, санітарами, водіями швидких, почути їхні історії, побачити війну їхніми очима - це одне, а знімати поранених - це зовсім інше. Ми знімали не самих бійців, а тих, хто довкола них - обличчя, руки, їхні дії. Цю межу ми визначили ще до того, як почати працювати над стрічкою - вирішили, що не гнатимемося за картинкою. У нас головне - це історія медиків», - пояснила вона.

 

Нагадаємо, Сніжана Потапчук і Світлана Коваль виступили авторами двосерійного документального фільму «Неоголошена війна. Новий рік на передовій» та Неоголошена війна. Життя на лінії вогню». Стрічки були представлені в ефірі у січні 2015 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2171
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду