Український фільм «Максим Оса» планують випустити у прокат наприкінці 2016 року (ДОПОВНЕНО)

Український фільм «Максим Оса» планують випустити у прокат наприкінці 2016 року (ДОПОВНЕНО)

8 Червня 2015
6052
8 Червня 2015
18:10

Український фільм «Максим Оса» планують випустити у прокат наприкінці 2016 року (ДОПОВНЕНО)

6052
Український фільм «Максим Оса» планують випустити у прокат наприкінці 2016 року (ДОПОВНЕНО)
Український фільм «Максим Оса» планують випустити у прокат наприкінці 2016 року (ДОПОВНЕНО)

Творча група проекту «Максим Оса» планує завершити зйомки фільму у 2016 році. Про це в коментарі представникам об'єднання «Сучасне українське кіно», відповідаючи на передані «Детектор медіаю» запитання,  розповів режисер стрічки Іван Сауткін.

 

Допрем'єрна презентація проекту відбулася 7 червня в рамках першого українського фестивалю популярної культури Kyiv ComicCon, координатором кінопрограми якого є об'єднання.

 

«На сьогодні відзнято третину фільму. В кінці вересня хочемо запустити зйомки й зняти ще дві треті фільму. На екрани фільм, найімовірніше, вийде в кінці 2016 року - як ми сподіваємося», - сказав пан Сауткін.

 

Прем'єру фільми планують влаштувати в одному з кінотеатрів. «Це глядацьке кіно, й кінофестивалі нас цікавлять не в першу чергу», - каже кінорежисер.

 

Відповідаючи на запитання «Чи перекликається стрічка з сучасними реаліями?», пан Сауткін зауважив: «Характер українця не змінився,  цим фільм і перекликається. Якихось паралелей проводити не намагаюся,  герої фільму перебувають у своїй реальності. В кіно мене ніколи не радують "відсили до сьогодення", мені це просто нецікаво».

 

Відповідаючи на запитання щодо політичних поглядів виконавця головної ролі, актора донецького театру Олександра Пожарського, Іван Сауткін акцентував, що той є «аполітичною людиною». «Ми (знімальна група. - ТК) дуже любимо Сашу Пожарського. Ніяких ватних радикальних політичних поглядів він не виявляв», - розповів Іван Сауткін.

 

Нині фільм перебуває на підготовчому етапі до другого знімального періоду, коментує продюсер Олена Слишко. За її словами, у квітні фільм отримав 1 млн. 453 тис. грн. із 9 млн грн, наданих Державним агентством України з питань кіно на дофінансування стрічок, що перебувають у виробництві.

 

«Максим Оса» - перший в історії українського кінематографа історичний детектив, знятий  за мотивами коміксів. Головним героєм стрічки виступає козак-відлюдник. За оновленим синопсисом, він «потрапляє у заплутану ситуацію з існуванням власної могили, придворними інтригами, зникненням возу золота та іншими містичними подіями».

 

«Максим Оса» - переможець 4-го пітчингу Держкіно.  Загальний бюджет складає 63, 334 млн грн. Частка держфінансування -19 млн грн. Раніше партнером у виробництві стрічки виступала Польща. Нині знімальна група шукає нового іноземного співпродюсера для завершення стрічки.

 

«Детектор медіа»

Фото надане представниками об'єднання «Сучасне українське кіно»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6052
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду