Сьогодні УТР починає акцію на підтримку Олега Сенцова

Сьогодні УТР починає акцію на підтримку Олега Сенцова

4 Червня 2015
1803
4 Червня 2015
15:28

Сьогодні УТР починає акцію на підтримку Олега Сенцова

1803
Сьогодні УТР починає акцію на підтримку Олега Сенцова
Сьогодні УТР починає акцію на підтримку Олега Сенцова

З 4 червня  ДТРК Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення» (УТР) проводить десятиденну акцію на підтримку політичного в'язня кремлівського режиму, українського режисера Олега Сенцова.  Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

В ефірі виходитимуть ролики, у яких колеги Олега Сенцова говоритимуть про його творчість, громадянську мужність, про роль митця в непростих історичних реаліях. «Ні про що ніколи не шкодую, ні на що ніколи не сподіваюсь. Просто живу!», - слова Олега Сенцова стали лейтмотивом телевізійних роликів. 

 

Завершиться акція 14 червня, на 400-сотий день ув'язнення українського громадянина. В цей день УТР транслюватиме фільм Олега Сенцова «Гамер», а заслужений діяч мистецтв України, ведуча Людмила Томашпольська присвятить йому  авторську передачу «Про Арт».

 

Нагадаємо, на Каннському міжнародному кінофестивалі (Франція) пройшла акція з вимогою звільнення ув'язненого у Росії українського кінорежисера Олега Сенцова. 14 травня на відкритті програми «Двотижневик кінорежисерів» організатори фестивалю закликали звільнити кінорежисера. Його портрет демонструвався на великому екрані поряд із лозунгом «Свободу Олегу Сенцову, утримуваному російською владою від 10 травня 2014 року». Таким чином розпочинатимуться й інші покази цієї програми.

 

11 травня минув рік з моменту арешту Олега Сенцова, який 2014 року був переданий так званою «самоообороною Криму» російським правоохоронним органам в Сімферополі (Крим) і переведений до московського СІЗО.

 

Пана Сенцова та інших українських громадян - Олексія Чирнія, Геннадія Афанасьєва та Олександра Кольченка - після затримання й викрадення ФСБ з Криму було доправилено до слідчого ізолятора «Лефортово» в Москві.

 

Усіх чотирьох громадян України звинувачують у тому, що вони нібито у складі терористичного угрупування вели приготування до вчинення терористичного акту - вибухів у ніч з 8 на 9 травня саморобних вибухових пристроїв біля меморіалу «Вічний вогонь» та пам′ятника Леніну в Сімферополі (АР Крим), а також у підпалі офісів громадської організації «Російська громада Криму» і представництва партії «Єдина Росія» в Сімферополі 14-18 квітня.

 

Стосовно них було порушено кримінальні справи за ч. 2 ст. 205 («терористичний акт»), ч. 2 ст. 205.4 («організація терористичного співтовариства») і ч. 3 ст. 222 («незаконний обіг зброї») КК РФ. Рішенням суду четверо українців були взяті під арешт.

 

Підтримку Олегу Сенцову висловила європейська кіноакадемія, українські та міжнародні кінофестивалі. Реакції російської влади на жодне з цих звернень не було.

 

«Детектор медіа»

 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1803
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду