Канал ZIK запускає програму соціальних розслідувань «Брат за брата» з братами Капрановими

Канал ZIK запускає програму соціальних розслідувань «Брат за брата» з братами Капрановими

22 Травня 2015
4094
22 Травня 2015
13:35

Канал ZIK запускає програму соціальних розслідувань «Брат за брата» з братами Капрановими

4094
Канал ZIK запускає програму соціальних розслідувань «Брат за брата» з братами Капрановими
Канал ZIK запускає програму соціальних розслідувань «Брат за брата» з братами Капрановими

27 травня на телеканалі ZIK відбудеться прем᾽єра нового проекту - тележурналу соціальних розслідувань «Брат за брата». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Яка позиція ближча українцям: «де гурт, там і сила» чи «наша хата скраю» -  саме на це питання реальними прикладами та історіями даватимуть відповіді журналісти програми та його ведучі - письменники, видавці, громадські діячі Віталій і Дмитро Капранови.

 

Вестимуть програму брати Капранови

 

Основу програми «Брат за брата» складатимуть сюжети-розслідування, які ілюструватимуть братерство та взаємодопомогу українців, або ж навпаки - їх відсутність у різних сферах життя. У кожному випуску (хронометраж - 55 хвилин) пропонуватиметься п᾽ять абсолютно різних історій та випадків. Головні герої проекту - звичайні люди, їхні вчинки, мотивація, моральний вибір. 

 

Журналістські розслідування стосуватимуться суддів-корупціонерів, чиновників, які уникли люстрації та місцеві «князьки», для яких закон не існує. Водночас у програмі будуть розповіді про братів, які добровольцями пішли на фронт,  небайдужих волонтерів, які ризикують життям, щоб допомогти іншим.

 

«Це буде програма розслідувань із притаманним для ZIKу гострим і пильним поглядом на соціальні біди - корупцію, недбалість чиновників, байдужість самих громадян. Водночас спосіб і манера подачі матеріалів відрізнятимуться від усіх інших жанрових програм. Маємо бажання подивитися на себе збоку й зробити висновки - це те, чого не вистачає українському ТБ. Можна безкінечно звинувачувати у власних бідах сільського голову, чиновника міськради чи президента. Так, всі вони повинні бути відповідальні перед людьми, й за це ми в них спитаємо окремо! Але чи завжди люди, які звинувачують владу, відповідальні одне перед одним і, зрештою, перед самими собою?», - сказав автор проекту, керівник департаменту журналістських розслідувань телеканалу ZIK Мирослав Откович.

 

«Ми уже кілька місяців працюємо над підготовкою сюжетів для цього проекту. І, впевнений, точно маємо, що показати і розказати глядачам. Адже, на жаль, попри те, що українці неодноразово доводили, що спільно ми - сила, а гуртом, як кажуть в народі, легше і батька бити, чимало людей й досі не завжди вміє, знає, як, а часом і просто не має бажання, відстоювати свої права. Ми ж на конкретних прикладах постараємося довести: боротися варто! Незалежно від того, хто виявляє до вас несправедливість: продажний політик, впевнений у своїй безкарності «мажор» чи чиновник, який звик вважати, що проста людина - «ніщо». Тим паче, що нам пощастило зустріти неймовірну кількість людей, яких можна сміливо назвати не просто символами подібної боротьби, а й уособленням істинної самопожертви. Тих, хто навіть війну сприймає, як виклик, щохвилини доводячи: і в найважчі часи для країни - можна й треба залишатися людьми!..», - сказав шеф-редактор «Брат за брата» Сергій Смальчук, який раніше працював на телеканалі ICTV.  

 

Особлива роль у проекті відведена ведучим Віталію і Дмитрові Капрановим, які останні роки активно займаються громадською і волонтерською діяльністю.

 

«Ми довго думали над назвою програми, і коли з'явилася  ідея «Брат за брата», кандидатури братів Дмитра та Віталія Капранових виникли самі собою. Ми одразу орієнтувалися на людей, які демонструють активну громадянську позицію, відстоюють власні переконання й, що важливо для ведучих, - за словом до кишені не лізуть», - пояснив вибір ведучих Мирослав Откович.

 

Брати Капранови будуть не лише пасивними спостерігачами в ефірі, а й ділитимуться власним досвідом, коментуючи той чи інший сюжет, вступатимуть у діалог та дискусію із авторами матеріалів.

 

На каналі ZIK переконані, що «Брат за брата» - саме той продукт, який сьогодні потрібен глядачеві.

 

«"Брат за брата" - це продовження нашої лінійки проектів журналістських розслідувань, над яким працює творча команда і в Києві, і у Львові. Цим проектом ми хочемо показати чи навіть надихнути українців, що попри всі труднощі зараз не час здаватися, опускати руки, а потрібно разом, спільними зусиллями справді будувати нову країну», - сказав генеральний директор  медіа-холдингу ZIK Ігор Дедишин.  

 

Програма «Брат за брата» виходитиме щосереди о 22.05.

 

Нагадаємо, проект футбольних розслідувань «Гра без правил», який стартував 19 квітня на каналі «2+2», створюється спільно з телеканалом ZIK. На ZIK прем'єра програми відбулася 20 квітня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4094
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду