Канал «Україна» розпочинає мовлення у форматі 16:9 у всіх цифрових мережах

Канал «Україна» розпочинає мовлення у форматі 16:9 у всіх цифрових мережах

15 Травня 2015
2761
15 Травня 2015
15:33

Канал «Україна» розпочинає мовлення у форматі 16:9 у всіх цифрових мережах

2761
Канал «Україна» розпочинає мовлення у форматі 16:9 у всіх цифрових мережах
Канал «Україна» розпочинає мовлення у форматі 16:9 у всіх цифрових мережах

18 травня канал «Україна» розпочинає мовлення в широкоекранному форматі 16:9 у всіх мережах цифрового, кабельного та супутникового телебачення. Про це повідомляє прес-служба каналу, акцентуючи на тому, що «Україна» це робить першою з топ-6 загальнонаціональних телеканалів.

 

Формат 16:9 є сучасним стандартом виробництва та мовлення телевізійних програм у Європі та світі. Співвідношення сторін екрану 16:9 мають сучасні моделі телевізорів.

 

Директор каналу «Україна» Євген Лященко стверджує, що кількість сучасних широкоекранних телевізорів в Україні продовжує зростати, тому канал вирішив переходити на широкоекранний формат.

 

«Формат зображення 16:9 - це сучасна технологія, яку серед шести найбільших національних мовників ми впроваджуємо першими. Крім цього ми оновлюємо відеоплеєр на сайті каналу, і незабаром відео у форматі 16:9 буде доступно також для користувачів мережі інтернет», - повідомив пан Лященко.

 

Водночас, на думку деяких експертів, перехід до широкоекранного формату наразі немає сенсу, тому що в Україні 14% телевізорів - це досі старі чорно-білі пристрої.

 

Оператори цифрового телебачення, а також супутникові та кабельні провайдери, передають параметри мовлення на приймальні пристрої абонентів своїх мереж. Таким чином, більшість телевізорів будуть переналаштовані на новий формат мовлення автоматично. Якщо цього не сталося, то для коректного відображення в новому форматі, глядачам необхідно переконатися в правильності налаштувань на своєму приймальному пристрої та/або телевізорі.

 

Нагадаємо, що з 10 березня канал «Україна» розпочав мовлення в широкоекранному форматі 16:9 в мережах цифрового телебачення «Воля», «Т2» і відео-сервісі Oll.tv. Інші телеканали «Медіа Група Україна» - спортивні канали «Футбол1» і «Футбол 2», молодіжний канал НЛО TV і жіночий канал «Індиго TV» - теж уже мовлять у форматі 16:9.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2761
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Валерий
3257 дн. тому
Интересно -как договорились с Зеонбудом -наверное потребовалось расширение потока с двух с половиной мегабит до пяти. Предполагаю, что в любом MX есть место еще для пяти цифровых каналов .Тогда непонятно почему очень много местных вещателей не получили лицензии .Регулятор продолжает распределять?
Тарас
3262 дн. тому
http://kanalukraina.tv/ru/online/ Давно в 16:9 :-) Смотрю утром новости и говорит Украина прямого в машине на полный экран планшета. Может HD будет у OLL.Tv ? А что там у конкурентов ? Когда уже ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду