Телекомпанія «Ера» підготувала до 8-9 травня соціальні ролики «Останній день війни»

Телекомпанія «Ера» підготувала до 8-9 травня соціальні ролики «Останній день війни»

1 Травня 2015
3912
1 Травня 2015
18:50

Телекомпанія «Ера» підготувала до 8-9 травня соціальні ролики «Останній день війни»

3912
Телекомпанія «Ера» підготувала до 8-9 травня соціальні ролики «Останній день війни»
Телекомпанія «Ера» підготувала до 8-9 травня соціальні ролики «Останній день війни»

Телекомпанія «Ера» до дня пам'яті та примирення та дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні почала показувати серію соціальних роликів власного виробництва «Останній день війни». Про це повідомляє прес-служба ТРК.

 

В ефірі телеканалу соціальна реклама «Останній день війни» почала виходити з 1 травня.

 

«На жаль, сьогоднішньому поколінню українців не потрібні історичні фільми та розповіді очевидців, щоб відчути жахи війни. Маємо свій фронт, своїх героїв і воюємо за свою Перемогу. В Україні сьогодні народжується нова традиція відзначення пам'ятних дат - 8 та 9 травня. Українське суспільство сьогодні намагається віднайти нові змісти цих днів. І мають рацію ті, хто, зокрема, говорить і про переосмислення подій Другої світової війни, і про руйнування історичних міфів, і про необхідність вшановувати, а не святкувати. Як залишатимуться і ті, хто не відступить від колишніх традицій. Втім, усі вони зійдуться в одному: це був день, коли скінчилася війна. Це був  - "останній день війни"», - анонсує проект телекомпанія.

 

Героями роликів ТРК «Ера» стали реальні учасники бойових дій, представники двох поколінь, на чию долю випала війна. Їх розділяють десятиліття, але вони говорять у відео про одне - про останній день війни.

 

«Тут немає місця постановочним кадрам, вигаданим діалогам і грі професійних акторів. Наші герої говорять у кадрі по черзі, але це один монолог, це емоції та слова покоління, що пережило і переживає війну... У наших роликах немає спогадів ветеранів про конкретні епізоди з їх бойової біографії. Бої, плацдарми, географічні назви, прізвища - коли вам дев'яносто , часом згадувати це не просто... Але один день свого життя вони не забудуть ніколи - «Останній день війни»», - повідомляє «Ера».

 

У якості саундтреків до роликів була вибрана пісня Миколи Драгана та Володимира Мельникова «Загиблому 9 травня 1945».

 

Нагадаємо, цього року Держкомтелерадіо закликав ЗМІ підтримати нову традицію відзначення 8-го та 9 травня в дусі пам'яті та примирення.

 

З 24 квітня до 11 травня в ефірі телеканалів СТБ, ICTV, М1 та Нового каналу транслюється соціальний ролик «Ветерани», присвячений Дню пам'яті і перемоги у Другій світовій війні власного виробництва медіахолдингу StarLightMedia.

 

За ініціативи уряду український кінорежисер Олесь Санін («Поводир») у взаємодії з  Інститутом національної пам'яті зняв серію з 12 відеороликів, які демонструють роль України у перемозі над нацизмом у Європі під час Другої світової війни. 

 

До 70-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні промо-команда телеканалу «Інтер» підготувала ролик за мотивами радянського фільму «В бій ідуть одні старі».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3912
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду