До 8 і 9 травня група StarLightMedia підготувала ролик «Ветерани»

До 8 і 9 травня група StarLightMedia підготувала ролик «Ветерани»

30 Квітня 2015
3311
30 Квітня 2015
14:54

До 8 і 9 травня група StarLightMedia підготувала ролик «Ветерани»

3311
До 8 і 9 травня група StarLightMedia підготувала ролик «Ветерани»
До 8 і 9 травня група StarLightMedia підготувала ролик «Ветерани»

З 24 квітня до 11 травня в ефірі телеканалів СТБ, ICTV, М1 та Нового каналу транслюється соціальний ролик «Ветерани», присвячений Дню пам'яті і перемоги у Другій світовій війні власного виробництва медіахолдингу StarLightMedia. Про це повідомляє прес-служба групи каналів.

 

«Щоб пам'ятали» - таким є загальний заклик соціальної кампанії StarLightMedia про Другу світову війну. Мета кампанії - закликати глядачів придиліти увагу тим, хто пережив події 1941-1945 років.

 

Авторами ідеї стали керівники творчих об'єднань каналу СТБ Тала Оніщук і Ксенія Бугрімова. Пані Бугрімова виступила також режиссером відео спільно з  Людмилою Мельник. Тала Онищук написала сценарій. Зйомку відеоролика вів  оператор Дмитро Бусенцов.

 

У відеороботі українці, які брали участь у війні і яким зараз уже понад 90 років, згадують пережите і діляться своїми почуттями.

 

«Ніна Іванівна Верещак у 1944 році винищила німецький бомбардувальник у битві на річці Вісла. Вона згадує, як вперше побачила смерть «своїх дівчаток», з якими разом воювала. Іван Григорович Прядко, розвідник, герой боїв за визволення Києва, називає ті події «справжньою м'ясорубкою». Анастасія Василівна Гулей, ув'язнена концтаборів Аушвіц і Берген-Бельзен, показує вибитий на її руці порядковий номер і говорить про «неописуєме, невиміряне горе»», - йдеться в повідомленні прес-служби StarLightMedia.

 

 

Режисер та автор ідеї Ксенія Бугрімова зазначає, що команді було дуже непросто знімати цю відеороботу.

 

«Показуючи живі почуття тих, хто брав участь у подіях, ми хотіли, щоб глядачі відчули те, що відчували під час зйомок ми: було боляче. Боляче бачити, як сьогодні живуть люди, які докладали нелюдські зусилля заради нашого мирного життя. Самотньо живуть. У той час, як в їх бідно облаштованих кімнатах щодня оживають їхні страшні спогади», - каже вона.

 

Пост-продакшн віеоролика здійснив департамент дизайну  СТБ, який очолює Олександр Сербін.

 

StarLightMedia подякувала за допомогу у створенні проекту керівнику науково-програмного відділу Національного Центру Олександра Довженка Стасу Мензелевському і старшому науковому співробітнику відділу історії України періоду Другої світової війни Інституту історії НАН України Тетяні Пастушенко.

 

Нагадаємо, цього року Держкомтелерадіо закликав ЗМІ підтримати нову традицію відзначення 8-го та 9 травня в дусі пам'яті та примирення.

 

За замовленням групи «Інформаційний Спротив» за сприяння Національної гвардії України і Національного військово-історичного музею України створено пакет роликів до 70-х роковин перемоги над нацизмом у Європі за участі  зірок вітчизняного кіно.

 

До 70-річчя Дня Перемоги промо-команда телеканалу «Інтер» підготувала ролик за мотивами радянського фільму «В бій ідуть одні старі».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3311
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду