Розпочало роботу нове політичне інтернет-видання «Висновки»

Розпочало роботу нове політичне інтернет-видання «Висновки»

10 Квітня 2015
4476
10 Квітня 2015
15:50

Розпочало роботу нове політичне інтернет-видання «Висновки»

4476
Видання фінансують бізнесмени, які не хочуть бути названі, головний редактор – Артем Захарченко
Розпочало роботу нове політичне інтернет-видання «Висновки»
Розпочало роботу нове політичне інтернет-видання «Висновки»

Днями в Україні стартувало нове інтернет-видання про політику «Висновки» (vysnovky.com). Деталі про проект «Детектор медіа» розповів його керівник Артем Захарченко, який раніше працював головредом сайту Focus.ua.

 

Акцент нове онлайн-медіа робитиме не на новинах, а на аналітичних матеріалах. «Мета проекту - розповідати українцям про політику просто, конструктивно та прагматично, а також пояснювати, що в політику можна йти і змінювати життя в країні», - зазначив пан Захарченко.

 

Видання має три основні розділи: «Аналітика», «Детектор» та «Життя». Зокрема, у розділі «Детектор» є рубрики «Контроль обіцянок», «Люстратор», «Фізіономіка» та «Запитання до» (в цій рубриці охочі читачі можуть залишити питання до політиків - наразі Петра Порошенка та Арсенія Яценюка. Також зараз редакція виділила дві гарячі теми - «Війна в Донбасі» та «Показова боротьба з корупцією».

 

Артем Захарченко розповів, що окрім нього в штаті видання працює ще шестеро осіб: помічник головного редактора Остап Українець, журналісти-аналітики Роман Соломанюк (інформаційно-аналітичний центр Vpress) і Олена Нагорна («Мир денег», «Україна молода»), редактор стрічки новин Антоніна Бажан («Українська правда»), дизайнер Валерія Каарна та SMM-фахівець Тарас Єфименко.

 

Антоніна Бажан, Остап Українець, Роман Соломанюк, Олена Нагорна, Артем Захарченко і Тарас Єфименко

 

Засновниками та спонсорами інтернет-видання стали бізнесмени, які не хочуть бути названі. «"Висновки" заснувала група патріотичних бізнесменів. Вони не претендують на володіння сайту, це люди, яким просто хотілося, аби побідне видання зараз існувало в Україні. Вони профінансували півроку нашої роботи (місяць уже минув), а далі нам треба шукати інвестора», - розповів головний редактор.

 

На сайті «Висновків» наразі немає реклами. Найпершою метою на сьогодні головред вважає зростання відвідуваності.

 

Артем Захарченко також повідомив, що декілька відомих українських журналістів уже написали для «Висновків» матеріали під псевдонімами - щоб не мати проблем з роботодавцями.

 

За словами головного редактора, видання робить ставку також на цікавий дизайн - як усього сайту, так і конкретних матеріалів.

 

«Читач спершу бачить чорно-білі фото, а навівши мишку - кольорові. Наше видання в першу чергу для серйозних людей, які хочуть розібратися, спокійно сприймати і аналізувати інформацію. Ми не епатуємо, а подаємо матеріали інтелігентно. Водночас деякі лонгріди містять гарну інфографіку, внутрішній дизайн», - зазначив пан Захарченко.

 

Редакція «Висновків» не потребує журналістів у штат, але охоче запрошує до співпраці блогерів та фрілансерів.

 

Нагадаємо, в середині березня розпочало роботу інтернет-видання «Четвертая власть» (vlada.io) головним редактором якого став донецький журналіст і блогер Денис Казанський. Над проектом працюють журналісти з Донецької та Луганської областей.

 

«Детектор медіа»

Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4476
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Генка
3273 дн. тому
«Читач спершу бачить чорно-білі фото, а навівши мишку - кольорові»... Ниньки переважна більшість читають з телефонів і планшетів. Які вбіса мишки? Для кого ці фокуси?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду