Володимир Чистилін з активістами харківського Євромайдану почали випускати газету «Гражданское общество»

Володимир Чистилін з активістами харківського Євромайдану почали випускати газету «Гражданское общество»

6 Квітня 2015
2816
6 Квітня 2015
18:02

Володимир Чистилін з активістами харківського Євромайдану почали випускати газету «Гражданское общество»

2816
Володимир Чистилін з активістами харківського Євромайдану почали випускати газету «Гражданское общество»
Володимир Чистилін з активістами харківського Євромайдану почали випускати газету «Гражданское общество»

У березні в Харкові розпочала вихід щотижнева газета «Гражданское общество», засновником та головним редактором якої став журналіст і координатор харківського Євромайдану Володимир Чистилін, який тривалий час працював у виданні «Главное». Про це він розповів у інтерв'ю виданню «Справжня варта».

 

У виданні висвітлюється широкий спектр тем: політика, соціальна проблематика й зокрема волонтерство, культура. Газета має проукраїнське та проєвропейське спрямування, вона орієнтована на широке коло читачів. Перша шпальта першого номера газети мала заголовок «Путіну в Харкові нічого не світить».

 

Газета «Гражданское общество» друкується на кошти активістів харківського Євромайдану та мешканців міста, яким цікавий цей проект. Наразі вийшло два випуски газети по 12 сторінок накладом в 1 тис. примірників.

 

За словами Володимира Чистиліна, така газета, як «Гражданское общество», дуже потрібна харків'янам, адже вона є справді незалежною. «Без незалежних ЗМІ Харків буде просто задихатися. Він сьогодні і задихається. У нас інформаційний простір такий: є інтернет, є певна частина дуже активних людей, які ним користується, читає і все розуміє. Але якщо ти виходиш на ринок, якщо ти їздиш в транспорті і спілкуєшся на вокзалі з людьми то ти розумієш, що тут зовсім інші настрої. Саме тому ми хотіли вийти з віртуального простору в реальний», - зазначив редактор.

 

 

Володимир Чистилін підкреслив, що запропонувати матеріал газеті може кожен охочий.

 

Видання розповсюджується безкоштовно через волонтерські пункти Харкова, активістів, намет на майдані Свободи. «У нас достатньо людей, які навіть зараз готові встати біля метро і роздавати газети. Перший наклад розібрали як гарячі пиріжки. Було б там 10 тисяч примірників - ми би всіх їх пороздавали без проблем», - додав Володимир Чистилін.

 

Головред вважає що за умови інтересу та підтримки читачів, цілком можливим стане збільшення тиражу у декілька разів.

 

У коментарі «Детектор медіа» Володимир Чистилін уточнив, що третій випуск видання вийде 8 чи 9 квітня. «Ми плануємо працювати як щотижневик, але от навіть зараз нам бракує грошей на цей номер. Частина є, але цього не вистачає на друк в типографії. Сподіваємося за кілька днів знайти. Наше видання - справжня народна ініціатива, на яку ми хотіли б отримати грант. Сподіваюся, все вийде», - розповів редактор.

 

Він також зазначив, що в газеті виходять матеріали як українською, так і російською мовою - залежно від мови автора: «Це наша принципова позиція. На жаль, тут, у Харкові, недоцільно робити суто україномовну газету, це завадило б просуванню наших ідей. Але в пріоритеті - українська».

 

 

Нагадаємо, 30 березня вийшов перший пробний номер щотижневої газети «Фронт. Тижневик захисників України» для бійців, які перебувають у зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Над проектом на волонтерських засадах працює група журналістів і волонтерів, серед яких - Олег Базар, Сергій Тихий, Катерина Сліпченко, Юрко Космина, Виталій Портніков та інші.

 

«Детектор медіа»

Фото - «Справжня варта»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2816
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Анжела
3299 дн. тому
А от яка ж це вільна преса, коли з-за кордону такі як пан Курченко, може тиснути через ЗМІ на незадоволених вкладників Дельта банку? Мабуть великий інтерес у олігарха до цієї справи! https://twitter.com/LagunLiks/status/585011379591114752
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду