«Укрпошта» співпрацюватиме з видавцями з метою збільшення обсягів продажу регіональної преси

«Укрпошта» співпрацюватиме з видавцями з метою збільшення обсягів продажу регіональної преси

3 Квітня 2015
2123
3 Квітня 2015
14:30

«Укрпошта» співпрацюватиме з видавцями з метою збільшення обсягів продажу регіональної преси

2123
«Укрпошта» співпрацюватиме з видавцями з метою збільшення обсягів продажу регіональної преси
«Укрпошта» співпрацюватиме з видавцями з метою збільшення обсягів продажу регіональної преси

2 квітня українське державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» підписало Меморандум про співпрацю з Асоціацією «Незалежні регіональні видавці України» (АНРВУ). Про це повідомляє прес-служба «Укрпошти».

 

Згідно документу, який підписали в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук та голова Ради директорів Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» Олександр Човган, сторони спрямовуватимуть свої зусилля на створення умов для збільшення обсягів продажів та сприяння популяризації вітчизняних періодичних видань. 

 

«Сьогодні наше головне завдання активізувати роботу з видавцями та редакціями періодичних видань. У складному виробничому процесі видання, друку, експедирування та доставки періодики "Укрпошта" є однією з важливих ланок. Тому ми добре розуміємо, що успішна робота ЗМІ та видавців значною мірою залежать від якості роботи "Укрпошти", зокрема від швидкості доставки і розповсюдження преси, особливо щоденної», - зазначив керівник «Укрпошти» Ігор Ткачук.

 

На його думку, позитивним результатом співпраці з видавцями стане збільшення доходів і довіри до «Укрпошти» з боку представників ЗМІ. Пан Ткачук також назвав вже здійснену співпрацю з видавцями та їх об'єднаннями плідною.

 

«В контексті Меморандуму, Асоціація виступає в ролі адвоката між регіональними видавцями та "Укрпоштою". Досвід країн-сусідів, зокрема Польщі свідчить, що за останні 3 роки доля регіональних друкованих видань зросла на 50%, а доля національних газет впала майже на 40%. Разом з тим, вартість регіональних видань зросла майже вдвоє», - коментує голова Ради директорів Асоціації Олександр Човган.

 

Пан Човган додав, що за останній час між «Укрпоштою» і регіональними виданнями обсяги послуг зросли вдвічі. «А завдяки подальшій співпраці "Укрпошти" з нашою Асоціацією цей показник може зрости ще на 50% - за рахунок збільшення читацької аудиторії регіональних газет», - вважає він.

 

Нагадаємо, у лютому в Києві між «Укрпоштою» та Українською асоціацією видавців періодичної преси (УАВПП) було підписано меморандум про взаємодію у наданні послуги з розповсюдження періодичних друкованих видань за передплатою. Перед підписання документу було впроваджено нову систему збору інформації від передплатників.

 

Однак у березні Національна спілка журналістів України (НСЖУ) заявила, що порядок розповсюдження періодичних видань за передплатою, затверджений «Укрпоштою» - недосконалий і потребує скасування. Спілка ініціювала створення спільної експертної групи для розробки нового документа, повідомив перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2123
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду