«1+1» придбав права на фільм Мирослава Слабошпицького «Плем’я»

«1+1» придбав права на фільм Мирослава Слабошпицького «Плем’я»

1 Квітня 2015
2951
1 Квітня 2015
14:04

«1+1» придбав права на фільм Мирослава Слабошпицького «Плем’я»

2951
«1+1» придбав права на фільм Мирослава Слабошпицького «Плем’я»
«1+1» придбав права на фільм Мирослава Слабошпицького «Плем’я»

Телеканал «1+1» придбав права на показ українського художнього фільму режисера Мирослава Слабошпицького «Плем'я», що вже здобув 39 нагород по всьому світу. Цю інформацію в інтерв'ю «ЛігаБізнесІнформ» підтвердив генеральний директор телегрупи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

 

Пояснюючи, чому «1+1» придбав артхаусний фільм, який канал не поставить у прайм-тайм, пан Ткаченко сказав: «Упевнений, що з прізвищем Слабошпицький українське кіно може очікувати ще багато відкриттів. Нам приємно підтримувати не лише конкретні продукти, але й перспективних режисерів. "Плем'я" зібрало в прокаті 377 тис. грн, його переглянули близько 5 тис. осіб (в Україні. - ТК). Можливо, ми його адаптуємо для телеефіру. Коли ми його покажемо на екрані з титрами навіть у пізній час, то його подивляться сотні тисяч осіб. Це більше, ніж у кіно».

 

Олександр Ткаченко також пояснив, чому «1+1» не придбав прав на гучні українські кінопрем'єри - «Поводир» (права дісталися каналу «Інтер») і «Незламна» (права дісталися каналу «Україна»). «З приводу "Поводиря"... Насправді переговорів з нами не було. Всі навколо говорили, що проект для "1+1", що його аудиторії він зрозуміліший. І коли ми дізналися про те, що фільм готовий через три-чотири місяці вийти в прокат, то ми самі поцікавилися, чи потрібна допомога в прокаті і в кого телеправа. Нам пояснили, що вже в "Інтера"», - розповів він.

 

Щодо «Незламної» він сказав: «Фільм має назву "Незламна" лише в українському прокаті. У російському прокаті його назва - "Битва за Севастополь". Ось це не наш фільм. Коли переклали українською - було пізно. Ми не претендуємо на це кіно і тішимося за колег з каналу "Україна" й тих, які показують українські фільми. В тому числі тішимося за тих колег, які знімали цей фільм і називають його першим патріотичним».

 

За словами пана Ткаченка, українських фільмів зараз менше, ніж каналів, і існує зацікавленість в українському кіно не лише «1+1», а й інших каналів.

 

«Після помаранчевої революції всі кинулися знімати українське кіно, але на це не було коштів. Кошти з'явилися тільки, коли кіноіндустрія опинилася під опікою вже покійного Януковича-молодшого. Стабільне фінансування дало поштовх до створення когорти українських фільмів. Сьогодні знову всі хочуть знімати, але грошей немає. мова йде про системний підхід і до кіно, і до серіалів. Сподіваюся, В'ячеслав Кириленко таки створить широкомасштабну програму підтримки виробництва українського кіно і, підкреслюю, серіалів теж. Можна зробити 1-2 фільми і навіть узяти "Оскар", але це майже не вплине на масове виробництво. Кіноіндустрію створить тільки масове виробництво українських серіалів», - вважає гендиректор «1+1 медіа».

 

Нагадаємо, нещодавно група «1+1 медіа» заявила, що готова розділити фінансування і співпродюсування з Державним агентством з питань кіно одного-двох кінопроектів на рік із загальним бюджетом до 1 млн доларів на рік та запропонувала іншим медіа групам долучитися до фінансування кіновиробництва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2951
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду