У Тернополі знову вимикали ефірне ТБ і радіо від електроенергії

У Тернополі знову вимикали ефірне ТБ і радіо від електроенергії

30 Березня 2015
3138
30 Березня 2015
20:52

У Тернополі знову вимикали ефірне ТБ і радіо від електроенергії

3138
У Тернополі знову вимикали ефірне ТБ і радіо від електроенергії
У Тернополі знову вимикали ефірне ТБ і радіо від електроенергії

30 березня в селі Лозова поблизу Тернополя на кілька годин підприємство «Тернопільобленерго» вимкнуло від електропостачання вежу Тернопільської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ). Унаслідок цього протягом кількох годин у Тернополі та навколишніх районах був відсутній ефірний сигнал загальнонаціональних, регіональних і місцевих телеканалів і радіостанцій. Про це «Детектор медіа» повідомила генеральний директор тернопільського телеканалу TV-4 Юлія Винокур.

 

За її словами, енергетики вимкнули електроживлення вежі о 12:40 без попередження, а увімкнули близько 20:00 - теж без попередження. При цьому інших об'єктів і веж Тернопільської філії Концерну РРТ по області не вимикали. Зі слів пані Винокур, обленерго не пояснює причин чергового вимкнення та його вибірковості, і там ніхто це питання не коментує.

 

«Достукатися до обленерго неможливо. У Тернопільській філії Концерну РРТ кажуть, що боргів за електроенергію не мають, але обленерго вимагає передплати - 250 тис. гривень на місяць. РРТ, натомість, мотивує, що отримує кошти від своїх клієнтів вже за виконані угоди, а не за передплатою, і всі ці кошти надходять у Київ, який централізовано оплачує рахунки за електроспоживання. У філії самі дивуються, що відбувається. Адже в інших областях, де дійсно є борги за електроенергію, веж не вимикають, а в Тернополі, де боргів немає, - вимикають», - розповіла пані Винокур.

 

За її словами, у Тернополі від електроенергії сьогодні вимикали також низку державних установ, у тому числі обласну державну адміністрацію.

 

Радіотелевізійний центр у селі Лозова є основною вежею в Тернопільській області, де зосереджені найбільші в області ефірні передавачі загальнонаціональних, регіональних і місцевих телеканалів і радіостанцій, спецзв'язку і мобільного зв'язку, каже пані Винокур. Зв'язок, за її словами, у випадках відключень працює на резервних генераторах, а телебачення і радіо - ні. Тому внаслідок вимкнення вежі зникло ефірне телебачення і радіо в Тернополі та навколишніх районах. До інших веж сигнал доставлявся радіорелейними лініями, тому в області телебачення і радіо працювало.

 

Зі слів пані Винокур, 30 березня протягом дня телеканал TV-4 також був відсутній і в кабельних мережах Тернополя, оскільки кабельні оператори беруть сигнал саме з ефіру (тоді як сигнал загальнонаціональних телеканалів беруть із супутника).

 

Це вже не перше вимкнення від електроенергії вежі Концерну РРТ в Тернополі. Уперше це сталося місяць тому - 26 лютого. Тоді близько 15:00 на Тернопільщині зникло мовлення місцевих і загальнонаціональних телеканалів як в аналоговому, так і в цифровому форматі. Того ж дня близько 20:00 електропостачання вежі в селі Лозова було відновлено. Керівництво облдержадміністрації назвало дії «Тернопільобленерго» безвідповідальними.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3138
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду