Виконуючим обов’язки гендиректора Луганської ОДТРК призначено Андрія Шаповалова

Виконуючим обов’язки гендиректора Луганської ОДТРК призначено Андрія Шаповалова

30 Березня 2015
4032
30 Березня 2015
12:16

Виконуючим обов’язки гендиректора Луганської ОДТРК призначено Андрія Шаповалова

4032
Виконуючим обов’язки гендиректора Луганської ОДТРК призначено Андрія Шаповалова
Виконуючим обов’язки гендиректора Луганської ОДТРК призначено Андрія Шаповалова

Виконуючим обов'язки генерального директора Луганської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) «ЛОТ» призначено луганського журналіста, депутата Луганської обласної ради Андрія Шаповалова. Про це повідомляється на сторінці Луганської обласної держадміністрації (ОДА) у Facebook.

 

Наказ  Державного комітету телебачення та радіомовлення України про призначення Андрія Шаповалова про призначенням виконуючим обов'язки генерального директора Луганської ОДТРК «ЛОТ» було підписано 26 березня. Водночас голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко повідомив «Детектор медіа», що пан Шаповалов буде очолювати ОДТРК до моменту, коли буде визначено переможця конкурсу на заміщення керівника Луганської обласної державної телерадіокомпанії.

 

Нагадаємо, на початку лютого Держкомтелерадіо оголосив відкритий конкурс на посаду генерального директора Луганської обласної державної телерадіокомпанії, яка повинна відновити свої мовлення з міста Сєвєродонецька (Луганська область), що контролюється української владою. Алл після того, як вступили в силу нові правила оголошення конкурсу, Держкомтелерадіо має подавати його матеріали до Мін'юсту на узгодження. На даний момент документи ще не погодженні, і відомство готується оголосити новий конкурс на заміщення посади генерального директора Луганської ОДТРК за тиждень.

 

«Конкурс Держкомтелерадіо на заміщення керівників Луганської, Одеської і Львівської ОДТРК перебуває на підготовчому етапі. Його буде оголошено за тиждень», - повідомив Олег Наливайко.

 

37-річний Андрій Шаповалов народився в Луганську. Має 20-річний досвід роботи на телебаченні.  Працював кореспондентом, редактором відділу інформації луганської телекомпанії «Ефір-1», власним кореспондентом телеканалу ІСТV, начальником відділу зв'язків зі ЗМІ апарату Луганської облдержадміністрації.

 

Інститут масової інформації (ІМІ) нагадує, що Андрій Шаповалов працював начальником відділу зв'язків зі ЗМІ апарату Луганської облдержадміністрації, коли область очолював Геннадій Москаль (2005-2006 роки), який зараз повернувся до керівництва областю і повідомив на своєму сайті про призначення пана Шаповалова.

 

Починаючи з 2010 року, Андрій Шаповалов є депутатом Луганської обласної ради. Член комісії з питань економічного розвитку, бюджету та фінансів. «За час роботи в облраді проявив себе, як послідовний та зважений політик з чіткою проукраїнською позицією. Неодноразово з трибуни обласної ради засуджував провокаційну позицію колег-депутатів у питаннях щодо української мови та проросійських загравань.  Після подій на Майдані був єдиним обласним депутатом, котрий чітко, однозначно та публічно засудив сепаратистів і відмовився підписувати рішення щодо залучення військової підтримки з боку РФ», - йдеться на сайті Луганської ОДА.

 

Нагадаємо, наказом Держкомтелерадіо від 4 грудня 2014 року з 8 грудня на першого заступника генерального директора Луганської ОДТРК Віталія Гаркушу були покладені обов'язки генерального директора. Цим же наказом колишнього генерального директора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника звільнили з посади за власним бажанням. У грудні стало відомо, що колишній гендиректор Луганської ОДТРК Родіон Мірошник призначений заступником керівника терористів «ЛНР» Ігоря Плотницького.

 

Тим часом один із засновників Луганської НТРК «Ірта» Володимир Ландік заявив, що Віталій Гаркуша підтримував сепаратистів та в ефірі державного каналу називав українців фашистами.

 

12 січня колектив Луганської ОДТРК звернувся до жителів Луганської області із повідомленням про поверненням в ефір у 2015 році з міста Сєвєродонецька (Луганська область), що контролюється українською владою. Луганська ОДТРК розташована за новою юридичною адресою: Луганська область, місто Сєвєродонецьк, пр. Радянський, 59.

 

У березні стало відомо, що Держкомтелерадіо пропонує об'єднати сітки мовлення Донецької та Луганської ОДТРК та шукає для них нове обладнання через те, що виробничо-технічні об'єкти  Донецької та Луганської ОДТРК були захоплені у минулому році проросійськими терористами.

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook Андрія Шаповалова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4032
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду