Формат «Містичні історії» компанії Film.ua адаптовано в Болгарії

Формат «Містичні історії» компанії Film.ua адаптовано в Болгарії

18 Березня 2015
4327
18 Березня 2015
20:08

Формат «Містичні історії» компанії Film.ua адаптовано в Болгарії

4327
Формат «Містичні історії» компанії Film.ua адаптовано в Болгарії
Формат «Містичні історії» компанії Film.ua адаптовано в Болгарії

Компанія Film.ua Distribution продала формат докудрами «Містичні історії» виробництва Film.ua Television в Болгарію. У березні на болгарському телеканалі Nova відбулася прем'єра першого локального випуску шоу. На даний момент підписано договір на випуск одного сезону «Містичних історій», повідомляє піар-служба групи компаній Film.ua.

 

Виробництвом локальної версії проекту займається найбільша болгарська компанія Oldschool Productions. «Представники болгарського продакшну самі до нас звернулися, натхненні успіхами проекту на українському і російському телебаченні, - коментує продюсер Film.ua Television Олена Малкова. - Раніше подібних проектів на болгарському ТБ не було. Переговори про продаж формату почалися в середині лютого 2015 року, а 12 березня в ефір уже вийшов перший епізод програми».

 

Зі створеного Film.ua Television контенту представники Oldschool Productions вибрали найбільш зрозумілі для свого глядача історії, записали підводки місцевого ведучого - болгарського актора Маріуса Донкіна, а також коментарі місцевих експертів. «Оскільки "Містичні історії" давно знімаються на два ринки, технологія виробництва легко дозволяє відібрати потрібні історії, зібрати їх у програму, записати свого ведучого й експертів. Що з успіхом і зробили наші болгарські колеги», - зазначає Олена Малкова.

 

Це не перша локальна версія українського формату на міжнародному ринку. За аналогічною схемою створювалися «Містичні історії» для телеглядачів у Росії та Казахстані. Адаптована версія формату виходила в ефір в Угорщині. Також було укладено договір про співпрацю з бельгійським дистрибутором Crazy Cow, який представляє формат на території Скандинавії, Бенілюксу, Нідерландів, Німеччини, Австрії та німецькомовній Швейцарії. Права на трансляцію української версії проекту були продані у Білорусь на канал «Білорусь 1».

 

Зараз Film.ua Television працює над постпродакшном сьомого сезону «Містичних історій», вихід в ефір якого планується на російському каналі ТВ-3 вже навесні.

 

Нагадаємо, що кожна серія складається з двох 20-хвилинних історій, заснованих на реальних подіях і не пов'язаних між собою. Історії (сюжети з реконструкцією події, зняті в документальному стилі) починаються і закінчуються підводками ведучого, також у них інтегровані коментарі експертів.

 

Проект виходить з 2010 року, знято сім сезонів програми, 140 епізодів. Перший - п'ятий сезони зроблені компанією Activ Vision на замовлення Film.ua, шостий - сьомий сезони зроблені компанією Film.ua Television. В Україні перший - шостий сезони проекту показував канал СТБ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4327
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду