Перший національний показуватиме документальні фільми іноземними мовами

Перший національний показуватиме документальні фільми іноземними мовами

12 Березня 2015
2950
12 Березня 2015
14:46

Перший національний показуватиме документальні фільми іноземними мовами

2950
Перший національний показуватиме документальні фільми іноземними мовами
Перший національний показуватиме документальні фільми іноземними мовами

З 14 березня в ефірі Першого Національного щотижня можна буде побачити документальні фільми закордонного виробництва іноземними мовами з українськими субтитрами в рамках проекту «Світ на Першому». Про це повідомляє прес-служба Національної телекомпанії України (НТКУ).

 

«Ви зможете дізнатися найяскравіші факти про цікаві пам'ятки, чудеса природи, традиції, культуру різних народів. До циклу увійшли захопливі стрічки виробництва Польщі, Литви, Франції, Кореї, Німеччини, Індії, Китаю та Грузії», - анонсує прес-служба.

 

Першою 14 березня о 12.05 покажуть стрічку «Сага стародавньої пущі. Оповідь про зубра» польською мовою.

 

Генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія вважає, що проект «Світ на Першому» може стати поштовхом для вивчення іноземних мов.

 

«Ми свідомо пішли на те, щоб не дублювати стрічки українською, а показати їх мовою оригіналу з українськими субтитрами. Чому б в ефірі Першого не подивитися фільми польською, литовською, французькою, англійською, німецькою, грузинською? Можливо, комусь буде цікаво подивитися кіномовою, яку він знає або вивчає. Або ж нам вдасться ще більше - надихнути когось на вивчення мов?», - каже генеральний директор.

 

Навесні глядачі Першого національного зможуть побачити стрічку французьких документалістів «Будинки Субіза й Рогана» про пам'ятку стародавньої французької архітектури, яку було зведено за планом архітекторів Деламера і Бофрана. Ще один фільм виробництва Франції «Замки Луари» повідає історію 300 дивовижних споруд. У китайській стрічці «Ляльки та іграшки» можна буде дізнатися про особливості виготовлення народних іграшок у цій країні.

 

В наступних випусках проекту «Світ на Першому» - стрічки «Подорожуймо Литвою»,  «Клуб пригод», «Дорогами Саксонії», «Шість ярдів грації» та «Етнографічні нариси».

 

Нагадаємо, 10 березня  Перший національний показав документальний фільм «Повернення на мапу» про відновлення незалежності Литви. У лютого в ефірі каналу вийшла стрічка про японських військовополонених, які відбудовували Донбас піля Другої світової війни - проект власного виробництва каналу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2950
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
агов
3325 дн. тому
А що це за кіномова в Аласанії? Чи це так прес-служба гарно пише?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду