Концерн РРТ спростовує, що його доводять до банкрутства

Концерн РРТ спростовує, що його доводять до банкрутства

11 Березня 2015
3684
11 Березня 2015
17:32

Концерн РРТ спростовує, що його доводять до банкрутства

3684
Концерн РРТ спростовує, що його доводять до банкрутства
Концерн РРТ спростовує, що його доводять до банкрутства

Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) заявляє, що виконав у повному обсязі планові показники фінансово-господарської діяльності у 2014 році. Відповідне повідомлення КРРТ поширив 11 березня.

 

«План доходів від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) виконаний на 102,2%. План валового прибутку виконаний на 124,7%, фінансового результату від звичайної діяльності до оподаткування - в 3,3 рази, чистого прибутку - в 2,8 рази. План по сплаті платежів до бюджетів всіх рівнів виконано на 109%», - йдеться в повідомленні.

 

За даними Концерну РРТ, середня заробітна плата одного працівника зросла на 12% порівняно з фактичною у 2013 році та на 11,9% порівняно з планом. При цьому внаслідок оптимізації штату витрати на оплату праці були зменшені на 3,7%.

 

Водночас Концерн РРТ констатує, що у веденні поточної оперативної діяльності є тимчасові ускладнення. «Джерелом надходжень для підприємства є комерційна діяльність з надання послуг, тому воно відчуває вплив несприятливої кон'юнктури ринку, що обумовлюється економічною та політичною ситуацією в державі. Це анексія Криму, військові дії та сході, стрімке зростання вартості товарів, робіт та послуг. Фактичний індекс зміни цін виробників за 2014 рік становить 131,8%. Вартість електроенергії за 12 місяців 2014 року зросла на 21,9% (з 1,0324 грн за кВт-годину у січні 2014 року до 1,2585 грн. за кВт-годину у грудні 2014 року)», - пояснює Концерн.

 

Нагадаємо, що за останні тижні через заборгованість за спожиту електроенергію кілька об'єктів Концерну РРТ були відключені від електропостачання. Зокрема, 26 лютого енергетики вимикали об'єкт Тернопільської філії КРРТ у селі Лозова, внаслідок чого глядачі не могли переглядати місцеві та загальнонаціональні канали ані в аналоговому, ані в цифровому форматі. Увечері того ж дня мовлення відновили. 5 березня було вимкнено Миколаївський радіоцентр у селищі Луч, унаслідок чого припинила мовлення на середніх хвилях Національна радіокомпанія України. Його роботу досі не відновлено. Концерн РРТ пояснив, що його заборгованість перед енергетиками виникла через заборгованість НРКУ перед КРРТ.

 

Водночас у Концерні РРТ спростовують інформацію про спроби доведення Концерну РРТ до банкрутства, називаючи це спекуляціями. «Вважаємо що це є частиною деструктивної кампанії, що ведуть колишній виконувач обов'язків генерального директора Концерну РРТ Захаренко та члени наближеної до нього так званої "координаційної ради", угрупування, яке зараз називає себе "інформаційним майданом"», - йдеться в повідомленні.

 

Довідка:

Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) - державний оператор телерадіомовлення, радіорелейного й супутникового зв'язку. Концерн РРТ об'єднує 28 філій та підприємств, які розташовані в обласних центрах та великих містах України.

 

Концерн РРТ одночасно забезпечує телерадіотрансляцію 15-ти загальнонаціональних телевізійних та 15-ти загальнонаціональних радіопрограм, радіопрограм іномовлення (Всесвітньої служби радіо України), програм регіональних, обласних державних та переважної більшості недержавних телерадіокомпаній по території всієї держави. Здійснює заходи з експлуатації телекомунікаційних мереж, мереж супутникового та ефірного телерадіомовлення, а також технічне обслуговування обладнання.

 

В складі інфраструктури Концерну більше ніж 560 антенно-щоглових споруд (заввишки від 70 до 386 метрів), понад 12 тис. км радіорелейних ліній, 2 потужних радіоцентри, 2 центри супутникового зв'язку. На об'єктах Концерну РРТ в даний час, зосереджено близько 95% телевізійних передавачів України, з них 65% є власністю КРРТ.

 

Концерн РРТ є членом Міжнародної організації супутникового зв'язку Intelsat та акціонером Європейської організації супутникового зв'язку Eutelsat S. A.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3684
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду