Канал «Україна» починає мовлення в широкоекранному форматі 16:9

Канал «Україна» починає мовлення в широкоекранному форматі 16:9

10 Березня 2015
4403
10 Березня 2015
16:48

Канал «Україна» починає мовлення в широкоекранному форматі 16:9

4403
Канал «Україна» починає мовлення в широкоекранному форматі 16:9
Канал «Україна» починає мовлення в широкоекранному форматі 16:9

З 10 березня канал «Україна» починає мовлення в широкоекранному форматі 16:9 в мережах цифрового телебачення «Воля», «Т2» і відео-сервісі OLL.TV. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

В оновленому форматі канал зможуть дивитися абоненти цифрових мереж згаданих компаній на всій території України.

 

Телеглядачі зможуть побачити в новому форматі шоу, новини, футбольні трансляції та інші програми каналу. Сучасні моделі телевізорів також мають співвідношення сторін 16:9, що дозволить їх власникам використовувати переваги широкоекранного формату зображення.

 

Оператори цифрового телебачення передають параметри мовлення на приймальні пристрої абонентів своїх мереж - таким чином, більшість телевізорів будуть переналаштовані на новий формат мовлення автоматично. Якщо цього не відбудеться, то для коректного відображення в новому форматі глядачам необхідно буде переконатися в правильності налаштувань на своєму приймальному пристрої та/або телевізорі.

 

На першому етапі зміни торкнуться цифрових мереж «Воля» і «Т2», а також інтерактивного телебачення OLL.TV. На другому етапі канал «Україна» у форматі 16:9 зможуть дивитися абоненти супутникових і кабельних провайдерів.

 

Тематичні канали, що входять до «Медіа Групи Україна» - «Футбол 1/Футбол 2», молодіжний канал НЛО TV і тематичний канал «Індиго TV», уже ведуть мовлення у форматі 16:9.

 

Нагадаємо, російський «Первый канал» перейшов на широкоформатне мовлення (16:9), яке призначене для екранів High Definition (HD), з 1 червня 2011 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4403
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Південний
3327 дн. тому
Супутникова версія з Астри 4А (UKRAINA-SD с кодуванням BISS) поки що, на жаль, залишається у форматі 4:3 з леттербоксом. Сподіваюся, що і на супутнику невдовзі буде повноцінний формат 16:9, як на НЛО і Індиго.
ну писец
3328 дн. тому
Какой тормоз новость составлял? Вот чи не пофиг, когда там кацапский канал в каком формате вещать начал? лучше бы написали. какие НАШИ каналы первыми в 16:9 заэфирили.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду