В Ужгороді пропонують реалізувати проект «вуличного радіо»

В Ужгороді пропонують реалізувати проект «вуличного радіо»

10 Березня 2015
1763
10 Березня 2015
13:59

В Ужгороді пропонують реалізувати проект «вуличного радіо»

1763
В Ужгороді пропонують реалізувати проект «вуличного радіо»
В Ужгороді пропонують реалізувати проект «вуличного радіо»

В Ужгороді організація «Незалежна професійна спілка "Захист"» планує запустити проект так званого «вуличного радіо», яке працюватиме через гучномовці у центрі міста, на пішохідному мості. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Питання про дозвіл на реалізацію проекту члени Ужгородського міськвиконкому розглянуть у середу 11 березня.

 

Згідно з проектом рішення, організація хоче взяти в оренду опори освітлення і встановити на них вісім гучномовців. Із них для городян щодня із 9.00 до 19.00 готуватимуть радіопрограми на основі  інформації з місцевих газет, оголошень органу місцевого самоврядування, інформації прес-центру АТО, актуальних інтерв'ю та прогнозів погоди.

 

Зі слів одного з ініціаторів проекту Олега Пагулича, проект не є політичним, ідея створення виникла, оскільки є вільна ніша, яку ніхто не зайняв.

 

Представник Інституту масової інформації в Закарпатській області Ярослав Гулан наголошує, що створення «вуличного радіо» потребує особливої уваги до якості розповсюджуваного контенту, зокрема - дотримання принципу збалансованості, незаангажованості та достовірності інформації.

 

Представник ІМІ запропонував організації «Захист», якщо буде отримано дозвіл на встановлення гучномовців, створити раду і запросити представників різних ЗМІ. «Ця рада журналістів моніторила б, чи достовірно і збалансовано подається інформація і повідомляла б про результати моніторингу усіх зацікавлених», - зазначив Ярослав Гулан.

 

23 лютого, в Ужгороді  приватна охорона заборонила знімальній групі «21 каналу» проводити відеозйомку на місцевому автовокзалі. Як повідомила журналіст телеканалу Ольга Сорочук, знімальна група прибула на автовокзал, аби взяти коментарі про подорожчання квитків у міжміських автобусах керівництва автостанції, водіїв та пасажирів. Однак охоронець усно заборонив проводити відеозйомку, мотивуючи це тим, що на це потрібен дозвіл керівництва. ІМІ зазначає, що голова правління ПАТ «Закарпатавтотранс» вчиняє незаконно. Згідно із статтею 25 Закону України «Про інформацію», під час виконання  професійних обов'язків журналіст має право здійснювати письмові, аудіо- та відеозаписи із застосуванням необхідних технічних засобів, за винятком випадків, передбачених законом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1763
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду