Миколаївський радіоцентр Концерну РРТ відключено від електроенергії за борги

Миколаївський радіоцентр Концерну РРТ відключено від електроенергії за борги

6 Березня 2015
7365
6 Березня 2015
12:46

Миколаївський радіоцентр Концерну РРТ відключено від електроенергії за борги

7365
Миколаївський радіоцентр Концерну РРТ відключено від електроенергії за борги
Миколаївський радіоцентр Концерну РРТ відключено від електроенергії за борги

5 березня о 15-й годині припинив роботу Миколаївський радіоцентр Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) в селищі Луч Миколаївської області. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив заступник генерального директора з питань розвитку мереж радіомовлення Національної радіокомпанії України Валерій Юрченко.

 

У кол-центрі ПАТ «Миколаївобленерго» «Детектор медіа» повідомили, що «Херсонобленерго» відключило радіоцентр у зв'язку з несплатою за електроенергію.

 

«Детектор медіа» поки що не вдалося отримали коментар в.о. генерального директора Концерну РРТ Володимира Іщука з цього приводу.

 

З потужностей Миколаївського радіоцентру в селищі Луч здійснюють мовлення телеканал «Інтер» і Національна радіокомпанія України - як внутрішнє мовлення, так і іномовлення.

 

«Досі Концерн РРТ офіційно нікого не повідомив про те, що сталося. Не задіяні ніякі важелі тиску на обленерго. З обіду вчорашнього дня центр вимкнений. Я спілкувався з головою Держтелерадіо, повідомив його про це. Ми готуємо листи на Кабмін та губернатора області, адже це є стратегічно важливий для держави об'єкт», - сказав «Детектор медіа» Валерій Юрченко.

 

За його інформацією, Миколаївський радіотелевізійний передавальний центр, з якого ведуть мовлення більшість телеканалів і радіостанцій у Миколаївській області, який енергетики теж погрожували вимкнути через борги, поки працює. «Вони якісь гроші сплатили і їх поки не вимикали», - повідомив пан Юрченко.

 

Як повідомляло 5 березня миколаївське інтернет-видання «Преступности.НЕТ» з посиланням на місцевих мешканців, через відключення від електроенергії радіоцентру в Лучі все селище залишилося без електропостачання. «Мешканці Луча залишилися не тільки без світла, а й без води і відведення каналізаційних вод - без електроенергії не працюють насоси»,- пише видання.

 

Нагадаємо, через борги КРРТ перед обленерго 26 лютого вимикали Тернопільську філію КРРТ в селі Лозова - глядачі не могли переглядати місцеві та загальнонаціональні канали ані в аналоговому, ані в цифровому форматі. Ввечері того ж дня мовлення відновили.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - ukrtvr.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7365
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду