Українсько-турецька стрічка «Люби мене» за перший вікенд зібрала 120 тисяч гривень

Українсько-турецька стрічка «Люби мене» за перший вікенд зібрала 120 тисяч гривень

4 Березня 2015
3313
4 Березня 2015
12:25

Українсько-турецька стрічка «Люби мене» за перший вікенд зібрала 120 тисяч гривень

3313
Українсько-турецька стрічка «Люби мене» за перший вікенд зібрала 120 тисяч гривень
Українсько-турецька стрічка «Люби мене» за перший вікенд зібрала 120 тисяч гривень

За перший вікенд українсько-турецька повнометражна стрічка «Люби мене» Марини Ер Горбач і Мехмета Багадира Ера зібрала 120 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

 

Фільм вийшов прокат на 54 копіях, прокат відбувається на носіях DCP, DVD і HD. Протягом двох, а в окремих містах і трьох тижнів фільм демонструватиметься в 24 містах України, включаючи Київ, Харків, Одесу, Дніпропетровськ, Львів та інші міста.

 

Нагадаємо, у стрічці зображено реалістичну історію кохання з фрагментами драми і комедії. Фільм знятий у Києві, коли на Бесарабці ще височів пам'ятник Леніну. В центрі сюжету - стосунки чоловіка і жінки, які належать до абсолютно різних культур. Герої розмовляють різними мовами, але розуміють одне одного на рівні почуттів.

 

Приваблива українка Саша у день свого 33- річчя вирішує покласти край тривалим стосункам з одруженим чоловіком. Впавши у відчай від невизначеності, вона запрошує додому іноземця, маючи на меті завагітніти і більше ніколи його не бачити. Іноземцем виявляється молодий турок Джемаль, що перед весіллям з нареченою, яку знайшли йому батьки, приїздить розважитися до Києва...

 

Фільм «Люби мене» був створений за участі Державного агентства України з питань кіно 2013 року (копродукційний проект, з якого 50% відсотків було українських грошей, 7 млн. 100 тис. грн., а інші 50% - турецької сторони).

 

З кінопрокатом в Україні у цієї драми довго не складалося - дистрибутори не були впевнені, що вона матиме комерційний потенціал. Як розповіла «Детектор медіа» продюсер картини Олена Єршова, роботу над стрічкою було завершено влітку 2013 року. У турецький кінопрокат стрічка вийшла восени 2013-го року. «Не можу сказати, що прокат пройшов гладко, бо фільм не надто легкий для турецької аудиторії, - розповіла продюсер. -  За сюжетом, турок, у якого вже є наречена, закохується в українську жінку... Ми намагалися зламати стереотипи - а це нелегка праця ...».

 

Після прем'єри у серпні 2013 року на кінофестивалі в Монреалі (Канада), фільм «Люби мене» був представлений на понад 30-ти кінофестивалях, від Японії до Сполучених Штатів та Індії. Після Багамського кінофесту фільм буде показаний на фестивалі в Тунісі та в межах Тижня турецького кіно в Мілуокі (США). Відзначена журі численних міжнародних кінофорумів стрічка  завоювала приз за найкращу акторську роботу виконавця головної Усхана Чакира на минулорічному Одеському міжнародному кінофестивалі. Зокрема, картину було відзначено призом за кращий фільм у Косово, спеціальним призом журі на МКФ у Нешвілі (США), призом за кращий сценарій, спеціальним призо журі та призом кінокритики на МКФ у Порто (Португалія).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3313
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду