Сергій Курченко хотів купити канал «24» - Роман Андрейко

Сергій Курченко хотів купити канал «24» - Роман Андрейко

3 Березня 2015
4818
3 Березня 2015
16:37

Сергій Курченко хотів купити канал «24» - Роман Андрейко

4818
Сергій Курченко хотів купити канал «24» - Роман Андрейко
Сергій Курченко хотів купити канал «24» - Роман Андрейко

Генеральний директор телеканалу «24» та один з власників медіа групи «Люкс» Роман Андрейко повідомив, що у період до початку Євромайдану холдинг хотів купити олігарх Сергій Курченко, якого нині оголошено у розшук. Про це пан Андрейко розповів в інтерв'ю виданню «ЛІГАБізнесІнформ».

 

Він розповів, що впродовж останніх років нерідко отримував пропозиції продати бізнес. Одна з останніх таких пропозицій надійшла від «правої руки» Сергія Курченка, «коли вони скуповували всі медіа».  

 

Роман Андрейко порадив пану Курченку обговорити цю пропозицію з фактичним власником бізнесу, мером Львова Андрієм Садовим. «Я порекомендував Курченко злітати до Львова, переговорити з Андрієм. Я так розумію, він був зайнятий, не зміг виділити час. Відмовити тоді - означало нажити собі купу клопотів, але я ж не відмовив», - зазначив пан Андрейко.

 

За його словами, наразі формально пан Садовий не є власником групи «Люкс». Бізнес належить дружині Андрія - Катерині Садовій та самому пану Андрейку. «На самому початку розподіл було 80 на 20%. На сьогодні - 77 на 23%», - повідомив Роман Андрейко.

 

Нагадаємо, у березні 2014 року Генеральна прокуратура України оголосила підозру голові спостережної ради ГК «СЄПЕК» («ВЕТЕК») Сергію Курченку, якому належить медіахолдинг «ВЕТЕК-медіа». Сергія Курченка було оголошено у розшук, ЗМІ повідомляють, що він перебуває у Росії.

 

У травні  СБУ заявила, що викрила злочинні механізми в придбанні паном Курченком медіахолдингу UMH group. У вересні «Український медіа холдинг», який знаходиться під управлінням «ВЕТЕК-медіа», оголосив про призначення головою своєї наглядової ради народного депутата від Партії регіонів Олени Бондаренко. У жовтні СБУ заявила, що власник УМХ Сергій Курченко завдав державі збитків на 5 мільярдів. У січні 2015 року проти компаній пана Курченка СБУ відкрила кримінальне провадження за звинуваченням їх у фінансуванні «ДНР» і «ЛНР».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4818
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду