На Тернопільщині зникло мовлення аналогових і цифрових телеканалів

На Тернопільщині зникло мовлення аналогових і цифрових телеканалів

26 Лютого 2015
5770
26 Лютого 2015
17:22

На Тернопільщині зникло мовлення аналогових і цифрових телеканалів

5770
На Тернопільщині зникло мовлення аналогових і цифрових телеканалів
На Тернопільщині зникло мовлення аналогових і цифрових телеканалів

Сьогодні, 26 лютого, з 15.10 більшість глядачів Тернопільської області не можуть переглядати програми місцевих та загальнонаціональних каналів ні в аналоговому, ні в цифровому форматі. Про це повідомляється на сайті телекомпанії TV-4.

 

Мовлення припинилось через відключення від енергопостачання передавального центру Концерну РРТ.

 

«Коли на Тернопільщині запрацюють телевізійні канали - невідомо. Енергетики повністю відключили від енергопостачання головну станцію передавального центру в селі Лозова Тернопільського району. Окрім телебачення не працює також система екстреного сповіщення і зв'язок між силовими структурами. Поблизу телевежі немає також мобільного зв'язку», - повідомляє телеканал.

 

Директор енергозбуту ВАТ «Тернопільобленерго»  Сергій Оляніцький повідомив, що відключення сталось через борги Тернопільської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ).


Водночас директор обласної філії КРРТ Роман Макар стверджує, що його підприємство не має боргів перед енергетиками, тому підстав для вимкнення телевежі у Лозовій немає. За словами пана Макара, енергетики вимагають попередню оплату послуг електропостачання.

 

«Державне підприємство Концерн РРТ в складних економічних умовах не має можливості здійснювати авансову проплату.  Це перший випадок такого відключення в Україні. Енергетики кажуть, що електропостачання на станції не відновлять, допоки Концерн не розрахується із ними.TV-4  повідомила про цю ситуацію з відключенням електроенергії керівництво області та СБУ», - повідомляється на сайті місцевого телеканалу.

 

«Детектор медіа» звернулася за коментарем до прес-служби Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) щодо ситуації з мовленням на Тернопільщині.

 

Нагадаємо, 18 лютого голова Держспецзв'язку Володимир Звєрєв повідомив, що генеральний директор Концерну радіозв'язку, радіомовлення і телебачення (КРРТ) Олександр Півнюк вирішив звільнитися з посади за власним бажанням.

 

16 лютого міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив, що Кабінет міністрів України звільнив генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) Олександра Півнюка. Відповідно, за його словами, в.о. керівника підприємством призначено першого заступника генерального директора Володимира Іщука.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5770
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду