«Інтер» переоформив ліцензії у зв’язку зі зміною власників

«Інтер» переоформив ліцензії у зв’язку зі зміною власників

20 Лютого 2015
5981
20 Лютого 2015
12:36

«Інтер» переоформив ліцензії у зв’язку зі зміною власників

5981
«Інтер» переоформив ліцензії у зв’язку зі зміною власників
«Інтер» переоформив ліцензії у зв’язку зі зміною власників

Телеканал «Інтер» переоформив свої ліцензії у зв'язку зі зміною власників і пов'язаних осіб. Відповідні зміни до його ліцензій внесла 18 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

 

Частка акцій 29% перейшла від російського ВАТ «Первый канал» до кіпрської компанії Vacea Ventures Limited («Васеа венчурс лімітед»).

 

Іншими власниками каналу є київське ТОВ «Український медіа-проект» (61%) і київське ТОВ «Пегас телебачення» (10%).

 

Також змінився склад пов'язаних осіб. З їхнього числа вибули Федеральне агентство з управління державним майном (Росія), Федеральне державне унітарне підприємство «ІТАР-ТАСС» (Росія), ТОВ «ОРТ-КБ» (Росія) і ТОВ «РастрКом-2002» (Росія).

 

У числі пов'язаних осіб залишилися кіпрська компанія Inter Media Group Limited і компанія з Британських Віргінських островів «Пегас Ентертейнмент Лімітед».

 

Водночас в одного з акціонерів «Інтера» - ТОВ «Український медіа-проект» - змінилася адреса: компанія переїхала з вул. Леонтовича, 7, кв. 6 у Києві на вул. Воровського, 22А в Києві.

 

На запитання членів Національної ради, хто кінцевий бенефіціар телеканалу «Інтер», голова правління каналу Єгор Бенкендорф повідомив: Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін.

 

«Стосовно цього питання (виведення російського «Первого канала» зі структури власності «Інтера». - ТК) був великий резонанс, - нагадав заступник голови Нацради Григорій Шверк. - Нам усім дуже б хотілося знати, хто саме є кінцевим вигодонабувачем усіх телерадіоорганізацій, і телекомпанії «Інтер» теж, але в нас немає жодної юридичної можливості, крім як почути це від представників компанії. Є декілька законопроектів, які можуть надати нам додаткові можливості в цьому питанні, але поки що вони не розглянуті».

 

Також пан Шверк повідомив, що Нацрада перевірила, чи вклався «Інтер» у передбачені законом строки для внесення змін до ліцензії після зміни власника (закон дає на це 10 днів). За даними пана Шверка, 3 лютого в єдиному державному реєстрі ще фігурували попередні власники, 4 лютого - вже нові, і саме 4 лютого до Нацради надійшла заява «Інтера» про переоформлення ліцензії. «В цьому сенсі компанія виконала всі норми закони», - повідомив він.

 

Однак Нацрада у своєму рішення про переоформлення ліцензії «Інтера» одним з пунктів рекомендувала телекомпанії впродовж двох тижнів надати регулятору документи, які підтверджують дату внесення змін щодо відомостей про акціонерів. «Ми просимо надати нам підтвердження інформації, яку ми отримали в мережі інтернет», - пояснив Григорій Шверк.

 

Нагадаємо, зранку 3 лютого телеканал «Інтер» повідомив, що компанії GDF Media Limited і Inter Media Group Limited, власниками яких є бізнесмени Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін, викупили 29% акцій ПрАТ «Телеканал "Інтер"», які належали російському ВАТ «Первый канал», за $100 млн. Крім того, була досягнута домовленість про придбання 10% акцій, які належали українській компанії ТОВ «Пегас телебачення».

 

Таким чином, за повідомленням каналу, 100% акцій «Інтера» повністю контролюються й управляються компаніями, власниками яких є Дмитро Фірташ (мажоритарний пакет) і Сергій Льовочкін (міноритарний пакет).

 

4 лютого із системи розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦБФР) стало відомо, що пакет акцій ПрАТ «Телеканал "Інтер"» в розмірі 29%, що належав російському ВАТ «Первый канал», був перереєстрований на кіпрську компанію Vacea Ventures Limited.

 

Такі зміни в структурі власності «Інтера» відбулися в дні, коли Верховна Рада мала розглядати законопроект № 1768 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо участі іноземних осіб в телерадіоорганізаціях)», який пропонує заборонити участь резидентів держави-агресора в статутному капіталі вітчизняних телерадіоорганізацій. Однак досі цей законопроект не розглянуто.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5981
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду